Hlavní obsah

Gretzky nechal Nedvěda sedět, Phoenix jej asi vymění

PHOENIX

Český hokejista Petr Nedvěd v týmu zámořské NHL Phoenix Coyotes pravděpodobně skončí. Čtyřiatřicetiletého centra posadil kouč Wayne Gretzky ve čtvrtečním utkání v Buffalu jen na tribunu a nyní se klub podle deníku Arizona Republic snaží Nedvěda vyměnit.

Článek

"Situace v současné době není dobrá, ale Petr trénoval tvrdě ve čtvrtek i v pátek," řekl Gretzky na otázku, zda Nedvěd bude dnes opět hrát. "Jestliže bude stále tady, tak uvidíme, co se stane. Ale nemohu předpovídat. Teď je to nejisté," dodal Gretzky.

Nedvěd kvůli zraněním odehrál v letošním ročníku jen 24 zápasů a připsal si 10 bodů za dvě branky a osm asistencí. Gól nedal bývalý hráč Vancouveru, St. Louis, New Yorku Rangers, Pittsburghu a Edmontonu od 25. října. "Pro mě je věcí číslo jedna hrát hokej a zbytek věcí se vyřeší," komentoval možný odchod z Phoenixu Nedvěd, který vydělává 2,2 milionu dolarů ročně.

Nedvěd, který má v NHL na kontě 913 utkání a 690 kanadských bodů, zažil pobyt na tribuně jako zdravý hráč vůbec poprvé v kariéře. Gretzky se tak rozhodl, přestože s Nedvědem kdysi hrál v New Yorku Rangers.

"Je částí trenérské práce, že musím dělat těžká rozhodnutí, která nejsou některým lidem milá. Kdybych to ale neudělal, mohlo by se to otočit proti mě. Kabina cítila, že to v té chvíli bylo správné," podotkl Gretzky. Phoenix se bude snažit údajně vyměnit Nedvěda do klubu z Východní konference za nějakého obránce.

Reklama