Hlavní obsah

Berard nesmí za doping dva roky reprezentovat USA

COLUMBUS

Americký hokejový obránce Bryan Berard nesmí za pozitivní dopingový test dva roky reprezentovat USA. V krvi opory Columbusu byl při listopadovém testu odhalen anabolický steroid norandrosteron, za což mu v pátek národní antidopingová agentura USADA udělila dvouletý zákaz startů v mezinárodních soutěžích. Berard trest přijal, jeho kariéru v NHL to však nijak neovlivní.

Foto: Columbus Blue Jackets

Bryan Berard střílí na branku Nashvillu.

Článek

USADA v pátek v oficiálním prohlášení potvrdila, že Berard byl kontrolován 12. listopadu v souvislosti se svým možným startem na olympijských hrách v Turíně. Bek Columbusu se ale nakonec do americké nominace nedostal. V národním týmu si nyní nezahraje do ledna 2008.

Zástupci Columbusu se zatím k případu nevyjádřili, od vedení NHL však Berardovi žádný postih nehrozí. NHL totiž oficiálně provádí dopingové testy až od 15. ledna, kdy byl spuštěn antidopingový program.

Podle kolektivní smlouvy mezi hráčskou asociací a vedením soutěže mají být hokejisté testováni minimálně dvakrát za sezonu na zakázané látky, jako jsou anabolické steroidy a růstové hormony, ne však na stimulanty typu efedrinu.

Při prvním pozitivním testu čeká přistiženého hráče zákaz startu ve dvaceti zápasech, při druhém to bude třikrát víc a při třetím provinění už bude mít doživotní zákaz působení v NHL.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články