Hlavní obsah

Kabina Rangers má občas o dvě české "posily" víc

NEW YORK

Kabina hokejových New York Rangers se čas od času rozroste z nynějších sedmi českých hráčů na devět - to když si pro tátu přijdou po zápase oba kluci obránce Marka Malíka. Až na pár detailů nejsou pětiletý Zack a o dva roky mladší Nick od opravdových hokejistů takřka k rozeznání. Mají dresy, hokejky i přílby, samozřejmě s tátovou osmičkou.

Článek

Zatímco se třicetiletý Malík po utkání sprchuje a cvičí, kluci si v šatně rozestaví odpadkové koše jako branky a pilně trénují. Čím budou, až vyrostou? No přece stejně jako táta hokejisty, říkají samozřejmě v rozhovoru pro ČTK.

"Doma mám i betony a lapačku," chlubí se Nick, který se prý chystá na kariéru hokejového brankáře. To by si ale musel zvyknout, že se berou vážně všechny góly. Zatím to ale tvrdošíjně odmítá. "On je nechce počítat, strejdo," stěžuje si zpravodaji ČTK Zack.

Hra na koberci v hokejovém zákulisí Madison Square Garden jim jde dobře, táta je jen občas opraví nebo napomene, aby se, jak říká, nepřizabili. Jinak ale mají naprostou volnost.

Bruslit ještě teprve začnou

"Hokej hrají doma pořád," usmívá se Malík senior, který na chlapce shlíží z bezmála dvoumetrové výšky. "S bruslením ale počkají, hlavně, aby nohy byly dobré a především kotníky. Přece jen jsou ještě malí. Nic jim neuteče, když začnou tak v šesti letech."

Ať si dělají, co chtějí, myslí si otec. "Já je budu podporovat ve všem, co budou chtít dělat. Vůbec mě to nežere, jestli nebudou hrát hokej," říká odchovanec hokejových Vítkovic s desetiletou kariérou v NHL. A dodává: "Budu šťastný, když se jim povede v jakémkoli sportu."

Reklama