Hlavní obsah

Plekanec do Caroliny dorazil hodinu před zápasem, pak dal dva góly

Až hodinu před zápasem v Carolině s domácími Hurikány dorazil do haly český hokejový útočník Tomáš Plekanec. Po dvou zápasech na farmě jej vedení povolalo do prvního týmu a ex-kladenský forvard důvěru splatil dvěma přesnými zásahy. Canadiens ale Carolině podlehli 3:7.

Článek

Zvláštní pochvalu si ale od kouče nevysloužil, což je po vysoké prohře logické. "Ani nebyl důvod někoho chválit, když jsme zase dostali nakládačku. Osobně bych po takovém výsledku ani o pochvalu nestál," řekl pro Sport.cz Tomáš Plekanec.

Na zápas se juniorský mistr světa z roku 2001 dostal až na poslední chvíli. "Cesta byla hodně krušná. Od devíti hodin ráno jsem byl na cestách, měl jsem problémy s lety a do Raleighu jsem se dostal přesně hodinu před zápasem. Ani jsem nevěděl, jestli budu hrát," popsal své peripetie Plekanec.

Bývalý hráč Kladna se po zranění kolena rozehrával na farmě v Hamiltonu. "Chtěl jsem si hlavně otestovat koleno, jestli vydrží. To byl hlavní důvod, proč jsem na farmu šel. Jinak se nám nedařilo, prohráli jsme oba zápasy," uvedl třiadvacetiletý Plekanec, který se na led v soutěžním zápase vrátil po pětitýdenní vynucené pauze.

Návrat do Montrealu českému hráči vyšel, dvakrát překonal Cama Warda v brance Hurricanes. Radost mu zkalila jen prohra. Canadiens prohráli posledních sedm utkání na hřištích soupeře. "Nastupoval jsem s Andrejem Kosticynem a Aaronem Downeym," přiblížil útočník složení formace v utkání na ledě Caroliny.

Reklama

Související témata: