Hlavní obsah

Manželka Gretzkého údajně zapletena do černých sázek

Herečka Janet Jonesová - manželka trenéra hokejistů Phoenixu Wayna Gretzkého - a také několik osob ze zámořské NHL čelí podezření z účasti na ilegálních sázkách, které měl řídit někdejší spoluhráč Jaromíra Jágra z Pittsburghu Rick Tocchet. Současný asistent Gretzkého ve Phoenixu už v úterý kvůli podezření chyběl na střídačce.

Článek

Policie z New Jersey pracovala na odhalení skupiny černých sázkařů osm měsíců a výsledky operace Slap Shot (Příklep) zveřejnila v úterý. Kriminalisté zaznamenali na tisíc ilegálních sázek v hodnotě 1,7 miliónu dolarů především na americký fotbal a basketball na profesionální i univerzitní úrovni. Zápasy NHL údajně v nabídce nefigurovaly.

Tocchet, jemuž bylo v pondělí doručeno obvinění z nezákonného sázení, praní peněz a spiknutí, měl být napojen na mafii působící ve Philadelphii a jihu státu New Jersey. Vedle manželky Gretzkého čelí podezření z napojení na ilegální sázení na tucet osob z NHL, a to jak aktivních i neaktivních hráčů nebo lidí z klubů ze Spojených států i Kanady. Údajně by mělo jít o majitele jednoho z celků. Podle dvou televizních stanic z Philadelphie je do aféry zapleten i bývalý hráč Flyers Jeremy Roenick.

Gretzky: Hazard? Pouze v Las Vegas

Tocchet měl původně asistovat v úterním utkání Phoenixu s Chicagem (1:3), nakonec ale na žádost komisionáře NHL Garyho Bettmana na střídačce chyběl a odcestoval do New Yorku, kde by se měl se šéfem zámořské soutěže sejít. Poté by se měl dostavit k výslechu v New Jersey.

"Každý na světě je nevinný, pokud soud vinu neprokáže. Rick je vynikající chlapík a dobrý přítel. Pevně věřím, že vše dobře dopadne," prohlásil Gretzky po prohraném duelu s Blackhawks. O údajném zapojení své manželky do sázení prý nemá žádné informace. "Musíte se zeptat jí," řekl s tím, že hazardní hry provozovali se ženou pouze při několika výletech do Las Vegas.

Jednačtyřicetiletý Tocchet, mezi jehož oblíbené filmy patří i mafiánský Kmotr, odehrál v NHL osmnáct sezón. Během své profesionální kariéry oblékl dres Philadelphie, Pittsburghu, Los Angeles, Bostonu, Washingtonu a Phoenixu. Celkem nastoupil do 1144 zápasů, v nichž nastřílel 440 branek a připsal si 512 asistencí. Největšího úspěchu dosáhl v roce 1992, kdy s Pittsburghem vyhrál Stanleyův pohár, o pět let dříve byl s Philadelphií ve finále.

Reklama