Hlavní obsah

Jágr preferoval Floridu. Jiné kluby nebyly ve hře, říká agent nejstaršího hráče v NHL

Praha

Když střelec zlatého gólu z olympiády v Naganu Petr Svoboda pozoroval mistrovství světa v Rusku, možná viděl v akci i hráče, kteří se časem ocitnou v jeho stáji. Padesátiletý hokejový agent má nyní v NHL na starosti českou V.I.P. klientelu - zastupuje totiž Jakuba Voráčka i Jaromíra Jágra.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Petr Svoboda (vpravo) věnoval svou zlatou medaili z Nagana k prodeji ve prospěch Nadace Jakuba Voráčka. Vlevo je útočník Flyers a uprostřed jeho sestra Petra Klausová.

Článek

Oběma sjednal mimořádné kontrakty. Voráčkovi už loni zařídil ve Philadelphii 66 miliónů dolarů na osm let, Jágrovi zase nedávno novou smlouvu s Floridou, která nejstaršímu hráči NHL zajišťuje s bonusy 5,1 miliónu dolarů.

Žádná složitá jednání se prý v Jágrově případě ani nekonala. „Jarda byl chtěný, jak rok předtím, tak teď. Je to legenda, které se na Floridě líbí a Florida byla hodně ráda, že ho má zpátky," ujistil Svoboda.

O světovém poháru nemluvili

Tentokrát ani nesondoval zájem ze strany dalších týmů NHL. „Jiné kluby nebyly ve hře. Od začátku bylo jasné, že pro Jardu je číslo jedna zůstat na Floridě s těmi kluky, se kterými tam teď hraje," řekl Svoboda.

Otázku účasti na Světovém poháru, kterou Jágr přes ohlášený konec v reprezentaci nějakou dobu zvažoval, prý spolu neprobírali. „Ani jednou. Tyhle věci, to je jeho záležitost. V jeho situaci, s jeho rozumem, on ví přesně, co potřebuje," prohlásil Jágrův agent.

Když hráli Češi v Torontu naposledy v roce 2004, byl Svoboda spolukomentátorem semifinálového duelu s Kanadou. Některé jeho věty, jež pronášel v češtině se silným americkým přízvukem, se vryly do paměti českých fanoušků.

Ani letos v září nebude Svoboda v Torontu při World Cupu chybět, český tým už ale zdaleka nepředstavuje pro favority turnaje takovou hrozbu jako před dvanácti lety.

„Těžko říct, kvalita soupeřů, tedy hlavně Kanady a USA bude hodně velká. Ale pořád je ten hokej v Čechách výborný," nepropadá vítěz Stanley Cupu z roku 1986 skepsi, ačkoli v Torontu budou Češi kromě Jágra možná postrádat i centra Davida Krejčího, který nemusí stihnout rekonvalescenci po operaci kyčle.

„Já myslím, že Kuba Voráček má určitý potenciál vést mužstvo, už od mládí byl vůdčí typ. Těžko to komentovat, protože ty mladší kluky už tolik neznám, ale věřím, že ta parta se udělá," tvrdí Svoboda, jehož optimismus pramení i ze sledování mistrovství světa v Rusku.

„Kluci krásně bruslili a hráli výborně. O budoucnost českého hokeje nemám žádné obavy..."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články