Hlavní obsah

Jágr mění dres! Florida odhalila nové logo, fotografům pózoval i český mistr světa

Sunrise

Hokejisté Floridy po bezmála čtvrt století svého působení v NHL mění logo. Šelmu ve skoku s roztaženými drápy nahradí „klidnější verze“ pantera v klubových barvách, tedy červeno-modro-zlatém provedení. Mezi hráči, kteří na oficiální prezentaci a setkání s fanoušky dresy s novým logem oblékli, nechyběli Aaron Ekblad, Vincent Trocheck, Shawn Thornton či trojnásobný český mistr světa a někdejší útočník Panterů Radek Dvořák.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Jaromír Jágr ještě v dresu se starým logem Floridy.

Článek
Fotogalerie

Nový znak se nese ve vojenském stylu, za což může minulost současného majitele klubu Vincenta Violy, jenž Floridu vlastní od sezóny 2013/2014, připomíná oficiální server soutěže nhl.com. Viola před lety sloužil u divize americké lehké pěchoty.

„Myslím, že logo zosobňuje hrdou odvahu, tvar štítu na dresu zase pocit ochrany. Chtěli jsme něco, co začne novou tradici vítězství a bude zároveň demonstrovat odvahu a obětavou oddanost týmu po úspěchu," prohlásil Viola.

V nových dresech by se měli hokejisté Floridy včetně nejproduktivnějšího českého hokejisty v uplynulé sezóně Jaromíra Jágra, jenž podepsal s klubem novou smlouvu, představit 8. října v přípravném utkání na nový ročník proti New Jersey Devils.

Líbí se vám nové logo týmu Florida Panthers?
Ano
27 %
Ne
73 %
Celkem hlasovalo 29651 čtenářů.

Reklama

Související témata: