Hlavní obsah

Novým trenérem hokejistů Calgary se stal Gulutzan

Calgary

Novým trenérem hokejistů Calgary se stal Glen Gulutzan, který byl uplynulé tři sezóny v NHL asistentem kouče Vancouveru. Čtyřiačtyřicetiletý Gulutzan nahradil Boba Hartleyho, který byl na začátku května propuštěn. Hartley, jenž loni získal Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra NHL, vedl Flames čtyři sezóny.

Foto: flames.nhl.com

Ilustrační snímek.

Článek

Gulutzan se vrací do klubu, pro který už pracoval. V letech 2003 až 2009 byl trenérem a generálním manažerem farmy Flames v Las Vegas v ECHL. "Vím, že mezi Vancouverem a Calgary je nějaká rivalita, ale v Calgary jsem začal získávat ostruhy a je pro mě velké ocenění, že teď budu hlavním koučem," řekl Gulutzan na tiskové konferenci po jmenování.

V NHL trénoval v letech 2011 až 2013 Dallas, s kterým v obou sezonách nepostoupil do play off. V soutěži má na pozici hlavního kouče bilanci 64 výher, devíti porážek v nastavení a 57 proher.

V Calgary pokračují stejně jako v minulé sezoně český obránce Ladislav Šmíd a útočník Michael Frolík. Kontrakt skončil obránci Jakubu Nakládalovi, jenž se může stát v červenci nechráněným volným hráčem. Jako nedraftovaní volní hráči podepsali kontrakty s Flames forvard Daniel Přibyl ze Sparty a brankář David Rittich z Mladé Boleslavi, kteří se pokusí prorazit do slavné soutěže.

Reklama

Související témata: