Hlavní obsah

Pavelcův konkurent prodloužil o dva roky smlouvu s Winnipegem

New York

Hokejový brankář Michael Hutchinson podepsal novou dvouletou smlouvu s Winnipegem. Šestadvacetiletý Kanaďan, který je konkurentem českého gólmana Ondřeje Pavelce v boji o post jedničky Jets, si ročně vydělá 1,15 miliónu dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Winnipegu Michael Hutchinson.

Článek

Hutchinson v uplynulé sezóně odchytal 30 utkání s průměrem 2,84 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 90,7 procenta. Dohromady má za tři ročníky v NHL na kontě 71 utkání, v nichž si udržel průměr 2,53 gólu na utkání, úspěšnost má 91,2 procenta a vychytal dvakrát čisté konto.

Goligoski podepsal Arizoně na pět let

Obránce Alex Goligoski uzavřel pětiletý kontrakt s Arizonou, která jej ve čtvrtek získala výměnou za právo v pátém kole letošního draftu z Dallasu. Nová smlouva vynese třicetiletému Američanovi celkem 27,375 miliónu dolarů. Goligoski se mohl stát 1. července nechráněným volným hráčem.

Vítěz Stanleyova poháru z roku 2009 s Pittsburghem v uplynulé sezóně v dresu Dallasu nasbíral v 82 zápasech NHL 37 bodů za pět branek a 32 asistencí. Ve 13 duelech play off zaznamenal čtyři trefy a tři přihrávky.

S průměrným ročním platem 5,475 miliónu dolarů bude třetím nejlépe placeným hráčem Arizony po brankáři Mikeovi Smithovi a obránce Oliveru Ekmanovi-Larssonovi. V uplynulém ročníku bral Goligoski 4,8 miliónu dolarů.

V NHL má na kontě z 562 utkání 277 bodů za 55 gólů a 222 přihrávek a ve 34 duelech bodů o Stanleyův pohár si připsal sedm tref a 14 asistencí.

Reklama

Související témata: