Hlavní obsah

Tvrdý útok možná ukončí kariéru rozhodčího NHL

Dost nechutný moment prožila hokejová NHL 27. ledna. Tvrdý střet Dennise Widemana s čárovým rozhodčím Donem Hendersonem však má dohry ještě o půl roku později. Zatímco třiatřicetiletý hokejista nesouhlasí s dvacetizápasovým trestem a již se odvolal k nezávislému arbitrovi, jeho oběti údajně hrozí, že kvůli zranění už se na kluziště v NHL nepodívá.

Foto: Profimedia.cz

Don Henderson v akci. Sudí (vlevo) uklidňuje tvrďáka Coltona Orra.

Článek

Henderson, který po Widemanově zákroku utrpěl otřes mozku, se navíc musel podrobit operaci plotének mezi krčními obratli. A novinář Kevin Paul Dupont z deníku Boston Globe uvedl, že mu jeden z rozhodčích prozradil, že Henderson dost možná po zmíněné operaci již nebude moci pokračovat v kariéře.

Wideman už s jedním odvoláním neuspěl, proto se nyní obrací na nezávislého arbitra. Zkušený zadák se hájí, že si rozhodčího všiml až na poslední chvíli a nemohl se mu již vyhnout. S touto verzí nesouhlasí například Gary Bettman, komisionář NHL, který ve Widemanově počínání viděl jasný úmysl.

Don Henderson strávil v nejprestižnější severoamerické soutěži dvacet let a zúčastnil se přes 1200 utkání. Po kolizi s Dennisem Widemanem se však do hry nevrátil. A možná ani nevrátí...

Reklama