Hlavní obsah

Záhada vyřešena? Hudler by mohl naskočit zpátky do NHL

Praha

Ve čtvrtek možná, o víkendu určitě. Taková je prognóza návratu Jiřího Hudlera do NHL. A to po mnoha týdnech, kdy se stále pořádně neví, jaká choroba vlastně českého útočníka Dallasu trápila. Jedinou a stále opakující se informací je virové onemocnění. Pokud bude vše v pořádku, rodák z Olomouce by mohl nastoupit již v nejbližším utkání proti Nashvillu.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Hudler v akci, to byla polovina října. Naposledy hrál v NHL 1. listopadu, poté ho neznámé onemocněni vyřadilo ze sestavy.

Článek

Čtyři zápasy, to je Hudlerova zápasová bilance v NHL v probíhající sezóně. Více pro nemoc nestihl. Trenér Lindy Ruff několikrát označil jeho stav za naprostou záhadu. „Je to virus, nějaký typ viru, ve skutečnosti ale nemáme odpověď," přiznal trenér.

Český forvard začal pomalu s bruslením, tento týden pokračuje s tréninkem, když se střídá s Patrickem Eayesem na pravém křídle v útoku Tylera Seguina.

Podle serveru nhl.com Hudler už dříve v tomto týdnu uvedl, že pokud bude bez symptomů, chtěl by hrát co nejdříve. Pokud ho trenér nezařadí do sestavy na čtvrteční utkání, o víkendu by už měl být v sestavě najisto, to Dallas hraje proti Philadelphii a Chicagu.

„Byl to pravděpodobně nejtěžší trénink, kterým si prošel. Opravdu si myslím, že to bude potřebovat pár tvrdých tréninků a zapracovat na kondici. Chci se ujistit, že má rychlost, pak může být zpátky," řekl kouč.

Hudler dělá vše pro návrat

Podle informací z poloviny listopadu mohl Hudler trpět lymskou boreliózou, kterou na člověka přenáší kousnutím infikované klíště.

„Je to už dlouhá a frustrující doba. Doufám, že budu hrát co nejdříve. Posledních pět až šest týdnů jsem se cítil špatně, nevím, co to bylo. Nikdy předtím jsem nebyl v takové situaci a ani už nechci, to je jisté," citoval dvaatřicetiletého Hudlera server dallasnews.com.

Kdy přesně český útočník nastoupí, není ještě jisté, ale snad je jeho problém vyřešen. Hudler v srpnu podepsal s Dallasem roční kontrakt na dva milióny dolarů. V přípravných zápasech si připsal v pěti utkáních gól a čtyři asistence. V letošní NHL nastoupil do čtyř zápasů, ve kterých si nepřipsal žádný bod. Poslední duel odehrál 1. listopadu proti Columbusu, kdy bude další?

„Abych byl upřímný, nevím, jaký je můj současný stav. Jen se snažím dělat své věci každý den, abych mohl zase hrát," dodal Hudler.

Reklama

Související témata: