Hlavní obsah

Jágr je opět blíže světovému milníku. Je v Česku více populární než Lendl?

Praha

Jediný gól si připsal nejstarší hráč týmu. Florida v NHL s Pittsburghem prohrála 1:5 a za Pantery skóroval jen čtyřiačtyřicetiletý Jaromír Jágr, který dosáhl na druhý gól ve třech zápasech. „On hraje skvěle v každém věku, přeju mu všechno nejlepší, zdraví a mnoho let,“ řekl na adresu rodáka z Kladna Ivan Lendl, československá tenisová legenda, která prorazila do světové špičky podobně jako Jágr. Oba byli dříči v tréninku.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Útočník Floridy Jaromír Jágr se spoluhráčem Aleksandrem Barkovem.

Článek
Fotogalerie

„On akceptoval tvrdou práci. Když máte talent a přidáte tvrdou práci, dosáhnete na speciální věci," řekl pro server sun-sentinel.com šestapadesátiletý Lendl, který se dokázal udržet v pozici světové tenisové jedničky nepřetržitě 270 týdnů.

Florida sehrála šest zápasů na hřištích soupeřů, proti Pittsburghu se vrátila domů. A pro Jágra přijel soupeř, který bude vždy něco víc. V dresu Tučňáků začínal, slavil zde dvakrát Stanley Cup. To bylo před čtvrt stoletím. Přesto český forvard stále píše historii. Jágr si díky gólu připsal 1882. bod v kariéře slavné NHL a na druhého nejproduktivnějšího hráče v historii Marka Messiera už ztrácí jen pět bodů. Meta, která může padnout ještě tento rok. V první elitní čtrnáctce historie jediný hráč, který není z Kanady.

Lendl a Jágr. Ikony své doby a sportu. Reportér server sun-sentinel.com se tenisty zeptal, kdo je více v České republice populární. Lendl se jen usmál a zvolil diplomatickou odpověď. „Nevím, ale myslím, že oba, takhle to bude v pořádku."

Kdo je jako sportovec více v Česku populární?
Ivan Lendl
6,4 %
Jaromír Jágr
93,6 %
Celkem hlasovalo 10520 čtenářů.

Reklama

Související témata: