Hlavní obsah

Vzhlížel k Jágrovi, teď sám válí v NHL. Prožívám v ní každou minutu, raduje se český talent

Toronto

Sezónu sice začínal na farmě v San Diegu, v polovině listopadu se ale dočkal povolání do prvního týmu v Anaheimu a od té doby patří český hokejový útočník Ondřej Kaše k stabilním hráčům Kačerů. A vede si velice slušně, v šestnácti zápasech zaznamenal 21letý odchovanec Kadaně pět bodů. Naposledy pomohl v pondělí jednou asistencí k výhře 3:2 na ledě Toronta.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Ondřej Kaše z Anaheimu v souboji s Benem Huttonem z Vancouveru.

Článek

Jak se vám hrálo v torontské Air Canada Centre?

Super. Již jsem tam hrál během mistrovství světa juniorů v roce 2015. Fanoušci tu jsou skvělí, vždycky je plná hala. Je vidět, že to zde hokejem žije.

Na vás je zase vidět, že si hokej užíváte...

Určitě, každou minutu, kterou jsem na ledě, prožívám naplno. Snažím se udržet v mužstvu.

Co bylo zatím vaším největším zážitkem?

Asi první zápas proti Pittsburghu. Hrát proti takovým hráčům jako jsou Crosby, Malkin, Kessel, to byl skutečně zážitek. Bylo neuvěřitelné, co předváděli.

Byli právě oni vašimi vzory? Nebo ke komu jste v mládí vzhlížel?

Asi nikoho nepřekvapí, když řeknu Jaromíra Jágra. To je skutečně pojem. Líbí se mi také Aleš Hemský. Má šikovné ruce a je velice rychlý.

Jak se vám líbí v Anaheimu?

Je to skvělé, zkrátka Kalifornie. To není jako být v kanadské zimě. Teď jsme tu již dva týdny a bohatě mi to stačí. I u nás navíc chodí na hokej hodně lidí.

A atmosféra? Je taky tak rodinná jako v České republice?

Je to něco jiného, nelze to srovnávat. Zde není na nic čas, hodně se cestuje. Hraje se každý druhý den. Takže jít na pivo a potloukat se po nocích nepřichází v úvahu. Na zájezdu se jde na společnou večeři, ale jinak se hokejisté věnují většinou rodině.

Co děláte na tripech ve volném čase?

Ono toho volného času moc není. Dopoledne je trénink, odpoledne se relaxuje, pak nějaký nákup, odreagování se od hokeje, občas kino.

Blíží se Vánoce. Už víte, jak je budete trávit?

Rodiče nepřijedou, brácha taky ne, protože snad pojede na šampionát dvacítek (devatenáctiletý David Kaše má však zdravotní problémy a není jisté, jestli mistrovství světa juniorů stihne - pozn. aut.). Takže možná půjdu ke kamarádovi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.