Hlavní obsah

První test dopadl výborně, raduje se Neuvirth. Kdy se vrátí do branky Philadelphie?

Philadelphia/Praha

Rehabilitace po zranění kolene, které si přivodil v polovině listopadu v utkání NHL proti Minnesotě, probíhá podle plánu a v úterý český hokejový brankář Michal Neuvirth poprvé absolvoval trénink s ostatními hráči Philadelphie. Jeho návrat do zápasového zatížení se pomalu blíží, v tomto kalendářním roce ho nicméně ústecký odchovanec nestihne.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Philadelphie Michal Neuvirth.

Článek

„Všechno proběhlo dobře. Pauza byla dlouhá, teď chci být zase na sto procent připravený, abych se opět cítil v dobré kondici," řekl Neuvirth serveru philly.com po tréninku.

„Byl to pro mne takový první test, který dopadl výborně. Jsem spokojený, dělal jsem úplně všechna cvičení," potěšilo osmadvacetiletého gólmana, který s Letci odcestoval k třízápasovému venkovnímu tripu. Ten začíná středečním duelem se St. Louis a pokračuje zápasy v San Jose a Anaheimu.

Neuvirthův strat v těchto střetnutích ale není pravděpodobný, do branky by se spoluhráč Radko Gudase a Jakuba Voráčka mohl vrátit 4. ledna doma proti New Yorku Rangers.

Neuvirth, jenž v září reprezentoval Českou republiku na Světovém poháru, nezažil povedený vstup do sezóny. Ve svém druhém ročníku za Philadelphii nastoupil do devíti zápasů, z toho osmkrát od začátku. Úspěšnost jeho zákroků činí 85,9 procent, průměr inkasovaných gólů na zápas má 3,54. Posledních dvacet utkání však musel kvůli kolenu vynechat a mezi třemi tyčemi nastupoval jeho konkurent Steve Mason.

Reklama

Související témata: