Hlavní obsah

Jágr: V play-off jsme hráli nejhorší hokej v sezóně

NEW YORK

Jednoznačný průběh měla v zámořské NHL série 1. kola pla-off mezi New Yorkem Rangers a New Jersey. Devils nepovolili soupeři vyhrát jediný zápas a s celkovým skóre 18:4 postoupili do dalších bojů o Stanleyův pohár. Rangers prohráli v sobotu deváté utkání v řadě, už po 53 sekundách navíc přišli o Jaromíra Jágra. Hlavní strůjce úspěšné sezóny skončil v péči lékařů poté, co si obnovil zranění ramene.

Článek

Českého útočníka hned během prvního střídání atakoval za brankou Devils obránce Brad Lukowich. Náraz odmrštil Jágra levým ramenem na hrazení a druhý nejlepší střelec letošního ročníku NHL zůstal ležet na ledě. Po chvíli se v doprovodu klubového lékaře odšoural s levou rukou bezvládně visící podél těla do kabiny a do utkání už nezasáhl. New Jersey sice po první třetině prohrávalo o gól, nakonec ale newyorský klub bez největší hvězdy přehrálo 4:2.

Jágr se po vyřazení Rangers poprvé konkrétně rozhovořil o svém zranění. "V úvodním zápase série jsem si vykloubil rameno. Nebylo to dobré, ale zkusil jsem naskočit do třetího zápasu. Musel jsem se vyvarovat střetů, ale šlo to. V sobotu jsem po nárazu do mantinelu okamžitě věděl, že to není dobré," uvedl.

Lukowich rázně odmítl spekulace, že by se drsní hoši z Devils na Jágra speciálně chystali. "Hrál jsem na něj, jako na jakéhokoliv jiného soupeře. Nebyl žádným cílem nebo něco podobného," řekl.

Naděje žila týden

Rangers po roční odmlce zámořské soutěže způsobené výlukou prožili nadějnou sezónu. V minulých letech odepisovaný klub blazeovaných milionářů se proměnil v pověstnou štiku v rybníce a až do olympijských her patřil k nejlepším klubům v soutěži. Po hrách v Turíně, kde se představilo devět hráčů Rangers, ale došel svěřencům kouče Renneyho dech. Kráčeli od porážky k porážce a do krize zabředli i v samém závěru základní části, v níž ztratili vedení v Atlantické divizi.

"Je to smutné. Věřili jsme, že máme šanci. Jenže v závěru základní části a v play-off jsme hráli nejhorší hokej v sezóně. Nebylo to vůbec dobré," smutnil po vyřazení Jágr, jenž během posledních kol před startem play-off přišel o vedení jak v tabulce produktivity, tak v soutěži střelců.

Fanoušci Rangers po devíti letech opět žili atmosférou play-off. Newyorský klub na Devils narazil už v letech 1992, 1994 a 1997 a pokaždé dokázal postoupit. Letos ale bylo derby s New Jersey jednoznačnou záležitostí. Naděje na Manhattanu žila pouhý týden.

Reklama