Hlavní obsah

Eliáše těší, jak Čechům z Rangers zařídil dovolenou

NEW YORK

Trápení Patrika Eliáše ze začátku letošního ročníku NHL už působí jen jako mlhavá vzpomínka. Český útočník New Jersey Devils se zdárně vypořádal s následky žloutenky i se zraněním z olympijských her a v prvním kole play-off byl hlavním strůjcem úspěchu Devils v sérii s New Yorkem Rangers.

Článek

Dlouhá rekonvalescence po prodělané žloutence, kterou se Eliáš nakazil při loňském angažmá v ruském Magnitogorsku, zapříčinila, že český útočník poprvé naskočil do zápasu až na začátku ledna a celkem odehrál v základní části NHL jen osmatřicet zápasů. I to ale stačilo, aby se rodák z Třebíče dostal do vynikající formy, kterou prodával už před startem play-off.

Sérii s Rangers si pak vysloveně užíval. Ve čtyřech zápasech nastřílel pět gólů a nasbíral šest asistencí. "Líbilo se mi, jak jsem hrál, a jsem rád, že jsem pomohl Rangers vyřadit. Taky mě potěšilo, že jsem uspěl proti té české přesile a na rozdíl od sedmičky hráčů New Yorku můžu dál bojovat o Stanley Cup," poškádlil Eliáš českou mafii na Manhattanu.

Rangers vedli jen chvíli

Newyorský klub v sobotu přišel hned v úvodu o Jágra, který si obnovil zranění ramene. I bez své největší hvězdy ale Rangers dokázali zásluhou Jeda Ortmeyera vůbec poprvé v sérii vstřelit vedoucí gól. Jejich radost ale neměla dlouhého trvání.

Hned v úvodu druhé části totiž po Eliášově přihrávce vyrovnal Scott Gomez a jen o chvíli později se zapsal mezi střelce i třebíčský rodák. "Někteří lidé si možná neuvědomují, že když má Patrik svůj den, patří mezi pětici nejlepších hráčů v lize. Je vážně skvělý," složil poklonu svému spoluhráči Gomez.

Skutečnou parádu předvedl Eliáš v poslední třetině, kdy vstřelil čtvrtý gól Devils. Český forvard nabruslil do útočné třetiny, elegantně se zbavil obránce Ťutina a ranou z mezikruží nekompromisně překonal brankáře Lundqvista. "To bylo vážně pěkné. Pohyb podél obránce se mi povedl," těšil se ze své akce, která uzavřela skóre hostů v Madison Square Garden.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články