Hlavní obsah

Záblesk minulosti? Drsňák Zacha v NHL zlikvidoval soupeře u mantinelu

V zámoří si vybudoval pověst tvrdého hráče. Vzhledem ke svým parametrům se není čemu divit (191 cm, 97 kg). Nicméně v nočním zápase NHL to s bojovností přehnal. Český útočník New Jersey Pavel Zacha vyfasoval proti Floridě za za vražení forvarda Denisa Malgina na hrazení pětiminutový trest. Švýcarský mladík se po ostrém ataku už do utkání nevrátil. Devatenáctiletý rodák z Brna může očekávat další dodatečný flastr od vedení kanadsko-americké soutěže. Za podobný zákrok už v minulosti pykal...

Pavel Zacha v dresu New Jersey Devils.

Článek
Fotogalerie

Zacha dostal v OHL trest na šest zápasů

Celý incident se odehrál v polovině první třetiny. Malgin dojížděl puk u mantinelu a Zacha do něj zezadu strčil. Švýcar se pak nekontrolovaně řítil na hrazení a po nárazu zůstal ležet na ledě. Po českém centrovi se ihned jako mstitel sápal Thornton, za což byl potrestán dvěma minutami na trestné lavici. Zacha dostal vyšší pětiminutový distanc. Poskytnutou výhodu Panteři využili, když se trefil Smith a nasměřoval je k vítězství 3:0.

Pro Zachu by případná stopka nebyla první. Před třemi lety v juniorské lize OHL během působení v Sarnii Sting doslova „přibil" hráče Erie Otters na mantinel (viz video v galerii), za což nemohl nastoupit v šesti dalších duelech. Několikrát také inkasoval trest do konce utkání.

Nejhůře z celé situace vyvázl člen čtvrté formace Panthers. Pro Malgina střetnutí skončilo. Vedení miamského celku potvrdilo, že utrpěl zranění v horní části těla.

Rozšířil se již tak početný seznam marodů Floridy. Mimo jsou například Jonathan Huberdeau, Nick Bjugstad, Alexander Barkov, Seth Griffin, Alex Petrovic či Gregg McKegg.

Reklama

Související témata: