Hlavní obsah

Bizarní vyloučení! Voráček může za komický hit vyfasovat dodatečný trest

Boston

Jakub Voráček byl v duelu s Bostonem vyloučen na pět minut za zákrok na Kevana Millera. Způsob, jakým Voráček trefil soupeře, byl jistě neobvyklý a na první pohled možná vypadal i legračně. Obránce domácích však utkání nedohrál a vynechal i následný trénink kvůli zranění v dolní polovině těla, český útočník navíc může dostat dodatečný trest. Ale jednalo se vůbec o faul?

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Jakub Voráček (vlevo) v souboji s Johnem-Michaelem Lilesem.

Článek

„Otočil jsem se, abych hrál do těla. Nechtěl jsem ho rozmáznout na mantinel," popisoval Voráček svůj pohyb, který kdekomu připomněl spíše dosednutí na pohovku. Jeho počínání obhajoval i Ron Hextall.

„Hrozné posouzení situace. Podle mě to vůbec nebylo na vyloučení. Jake (Voráček) akorát jel napadat, což je přesně to, co měl dělat," stěžoval si po zápase generální manažer Philadelphie.

„Jestli to ovlivnilo zápas? Ano. Jestli nám to prohrálo utkání? Ne." nechtěl se vymlouvat někdejší gólman Letců. Hextall také dodal, že nečeká nějaký dodatečný trest pro kladenského odchovance, který dosud ještě nebyl v NHL suspendován.

Sporná situace přišla po 28 minutách hry, kdy hosté prohrávali v Bostonu 2:3. Střetnutí nakonec skončilo prohrou Philadelphie 3:6, během pětiminutového oslabení inkasovala gól od Patrice Bergerona, čímž její soupeř získal dvougólový náskok.

Trenér Letců Dave Hakstol se k inkriminovanému momentu nechtěl příliš vyjadřovat. Také on odmítl, že by Voráčkovo vyloučení přímo Philadelphii prohrálo zápas.

„Je to na posouzení Ligy, nikdy nevíte, jak to dopadne. Já vůbec nepočítal ani s vyloučením," dodal k celé situaci Jakub Voráček.

Reklama

Související témata: