Hlavní obsah

Jágr půjde s ramenem v pondělí na operaci

Jaromír Jágr se po poradě s lékaři definitivně rozhodl pro operaci vykloubeného ramena, které se podrobí v pondělí. Podle informací na klubové stránce New Yorku Rangers se čtyřiatřicetiletý hokejový útočník svěří do rukou klubových lékařů v nemocnici St. Vincent v Manhattanu.

Článek

Jágr si rameno poranil v úvodním zápase play off proti New Jersey, když se snažil atakovat Scotta Gomeze, ale ten jeho úmysl vystihl. V sérii se nejproduktivnější hráč týmu ještě snažil Rangers pomoci, ale v posledním duelu neodehrál ani minutu, když na ruku spadl znovu.

Bolest v rameni se poté stupňovala; v pondělí v New Yorku Jágr přiznal, že nemůže ruku ani zvednout. Proto se klonil k názoru, že by si měl nechat rameno operovat a letní přestávku využít k rehabilitaci. Případné obnovení zranění během další sezony by jej připravilo o několik měsíců hry. "A to je to poslední, co bych chtěl," řekl český útočník novinářům.

Do začátku nové sezóny zbývá pět měsíců

Jágrovi do začátku nové sezóny zbývá pět měsíců. V té letošní byl druhým nejproduktivnějším hráčem základní části NHL, stal se historicky nejlepším střelcem Rangers a tým po devíti letech jeho zásluhou bojoval o Stanleyův pohár.

Navíc může Jágr 22. června převzít jednu či obě nejcennější individuální trofeje. Po dnešním zveřejnění nominací kandiduje na Hartovu cenu pro nejužitečnějšího hokejistu zámořské ligy i na Pearsonovu trofej, jejíhož držitele volí sami hráči.

Reklama