Hlavní obsah

Winnipeg - Chicago 2:5Winnipeg bez Pavelce prohrál, Češi nebodovali

New York
Aktualizováno

Ondřej Pavelec nenastoupil k nočnímu utkání zámořské NHL, stále ho trápí zranění v dolní části těla, kvůli kterému odstoupil z minulého utkání s Minnesotou. Nebyl tedy připraven ani na střídačce a jeho kolega v brance Jets Connor Helleybuck prohře s Chicagem nezabránil. V druhém nočním zápase porazila Minnesota na samostatné nájezdy Tampu Bay, v jejímž dresu se neprosadil ani jeden z dvojice Palát – Šustr.

Foto: ČTK

Conor Hellebuyck dělal v utkání s Chicagem co mohl, prohře Winnipegu však nezabránil.

Článek
Fotogalerie

Smolné zranění potkalo v předchozím zápase devětadvacetiletého Pavelce. Po dlouhém čekání na farmě tak přišla další rána, kvůli které nebyl ani na soupisce nočního utkání s Chicagem.

Favorizování Indiáni vstoupili do zápasu aktivněji, k čemuž jim pomohla dvě brzká vyloučení domácích Wheelera s Ernstromem. Nabídnutou šanci ve slepených přesilovkách ještě nevyužili, nicméně v šestnácté minutě nedokázali hráči z kanadského města vyvézt puk ze své třetiny a po krásné přihrávce Panarina se trefil Patrick Kane.

Začátek druhé části hry vyšel lépe domácím. Centr druhé formace Bryan Little se nejlépe zorientoval před brankou a pohotově dorazil za ležícího Crawforda. Jets vyrovnali poprvé a také naposledy v zápase.

Postupně se v hostujícím dresu trefily téměř všechny klenoty kouče Joela Quenevilla. Vstřeleným gólem se mohli pyšnit postupně Anisimov, Keith, slovenský matador Marián Hossa a nakonec i ruský šikula Panarin. Za Jets korigoval výsledek Adam Lowry v početní výhodě. Hokejisté Chicaga si jen upevnili pozici mezi absolutní špičkou ligy. Winnipegu se play-off už dost vzdaluje.

Hodně hokejově chudý páteční večer pak přinesl už jen zápas Minnesoty s Tampou. Šlo o souboj z opačných pólů ligové tabulky. Zatímco Tampa se letos trápí a bude muset hodně zabrat, aby mohla vůbec pomýšlet na boj o play-off, tak naopak domácí celek prožívá fantastické období. V mužstvu bez opravdu velkých hvězd letos vyniká kanadský brankář Dubnyk, který vytáhl Wild až na druhé místo celé soutěže.

I v utkání s Tampou se brankářská jednička Minnesoty předvedla ve výborném světle, přišel si na ní pouze mladý centr s minimem zkušeností Brayden Point. Na druhé straně ovšem čaroval také gólman Tampy Andrej Vasilevski, který inkasoval v základní hrací době také jen jednou a zlikvidoval dokonce 37 střel domácích a stal se druhou hvězdou zápasu, za kým jiným než svým protějškem Devonem Dubnykem.

Penaltový rozstřel nakonec rozhodl duel v Minnesotě. V něm se trefil jenom specialista na nájezdy Mikko Koivu a zařídil tak domácím další vítězství.

NHL:
Winnipeg - Chicago 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Branky: 22. Little, 59. Lowry - 16. P. Kane, 33. Anisimov, 58. Keith, 59. Hossa, 60. Panarin. Střely na branku: 30:36. Diváci: 15 294. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane (Chicago), 2. Hellebuyck (Winnipeg), 3. Panarin (Chicago).
Minnesota - Tampa Bay 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 35. Niederreiter, rozh. nájezd Koivu - 38. Point. Střely na branku: 38:27. Diváci: 19 178. Hvězdy zápasu: 1. Dubnyk (Minnesota), 2. Vasilevskij (Tampa), 3. Parise (Minnesota).

Reklama

Související témata: