Hlavní obsah

Úmysl? NHL viděla hrozivý zákrok. Oběť měla štěstí, že nepřišla o oko

Minnesota

Hájí se, že šlo o neúmyslný zákrok vyplývající z předchozího souboje. Ovšem jen sám Gustav Nyquist ví, jestli mluví pravdu, nebo se snaží omluvit neomluvitelné. Švédský hokejový útočník Detroitu v utkání NHL proti Minnesotě ošklivě zasáhl hokejkou do obličeje obránce Divočáků Jareda Spurgeona a podle dostupných záběrů se spíš zdá, že nešlo o shodu okolností.

Foto: Profimedia.cz

Švédský útočník ve službách Detroitu Gustav Nyquist.

Článek

Spurgeon v patnácté minutě krosčekoval Nyquista u mantinelu, rozhodčí ale zákrok jako nedovolený nevyhodnotili. Švédský forvard se následně zvedl z ledu a s hokejkou v obou rukách brutálně trefil svého soupeře čepelí do obličeje.

Kouč Minnesoty Bruce Boudreau po utkání prohlásil, že podle jeho názoru šlo o jednoznačný úmysl. S tím ale Nyquist nesouhlasil.

„Bylo to neúmyslné, rozhodně jsem to nechtěl udělat. Snažil jsem se jít tělem do souboje. Měl bych ale mít lepší kontrolu nad svou hokejkou," hájil se stříbrný medailista z olympijských her v Soči.

Je rád, že nepřišel o oko

„Ještě jsem neviděl opakovaný záběr, jsem si ale jistý, že s tím odpovědní lidé něco udělají. Jsem šťastný, že mi hokejka nezasáhla oko," oddechl si Spurgeon, že vyvázl bez následků, Po pár vynechaných střídáních, kdy mu lékaři obličej „spravili" několika stehy, se mohl vrátit do hry a jednou asistencí pomohl svému týmu k výhře 6:3.

„Vypadalo to špatně, ale jsem rád, že je v pořádku a do zápasu se vrátil," prohlásil Nyquist, jenž za svůj zkrat vyfasoval trest na dvě plus dvě minuty. To však vytočilo gólmana Wild Devana Dubnyka.

„Nechápu, proč mu za tohle neudělili pětiminutový trest. Není to sice hráč, který by dělal takové věci úmyslně, ale bez ohledu na to si pět minut určitě zasloužil," stál si za svým Dubnyk.

NHL ještě v neděli informovala, že Nyquist obdržel pozvánku na osobní jednání se zástupci Oddělení hráčské bezpečnosti, které bude rozhodovat o dodatečné suspendaci. Termín projednávání sice ještě není znám, rodákovi z Halmstadu ale hrozí šestizápasový trest, případně ještě delší flastr.

V Nyquistův prospěch může hrát fakt, že během své kariéry v NHL ještě podobný problém neměl, pouze v minulé sezóně platil dva tisíce dolarů za nafilmovaný pád. Během 317 odehraných zápasů v NHL obdržel jen 92 trestných minut.

Byl podle vás Nyquistův zákrok úmyslným?
Ano
90,6 %
Ne
9,4 %
Celkem hlasovalo 3715 čtenářů.

Reklama

Související témata: