Hlavní obsah

Vermette dostal za seknutí rozhodčího trest na 10 zápasů

New York

Útočník Anaheimu Antoine Vermette dostal automatický desetizápasový distanc za to, že v úterním utkání NHL na ledě Minnesoty seknul hokejkou rozhodčího. Kvůli prvnímu trestu v třináctileté kariéře přijde čtyřiatřicetiletý Kanaďan o poměrnou částku z platu ve výši 97 222 dolarů (2,5 miliónu korun).

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Hokejový útočník Antoine Vermette (50) z Anaheimu si teď nejspíš na nějaký čas od NHL odpočine. Seknul totiž rozhodčího a dostane trest. Pro začátek má zastavenou činnost na deset zápasů

Článek

Vermette uhodil čárového rozhodčího zezadu do nohy ve třetí třetině krátce po buly ve středním pásmu, které prohrál. Útočníka, jenž neplatí za žádného bouřliváka, podle všeho naštvalo, že sudí vhodil puk dříve, než měl připravenou hokejku na ledě.

Proti suspendaci se může Vermette odvolat ke komisionáři NHL a poté případně k nezávislému arbitrovi. Pokud si vítěz Stanley Cupu s Chicagem z roku 2015 odpyká trest v současné podobě, bude mimo hru až do duelu Anaheimu proti nejlepšímu týmu soutěže Washingtonu 12. března.

Reklama

Související témata: