Hlavní obsah

Česká smůla v NHL! Neuznané góly a jeden vlastní

Praha

Trochu více smůly měli čeští hráči v NHL. Dva neuznané góly a jeden vlastní. Jakub Voráček z Philadelphie slavil gól do sítě Washingtonu, předčasně. To samé zažil David Pastrňák v dresu Bostonu, když mu nebyla uznána trefa v přesilovce proti Anaheimu. Obránce Medvědů Radko Gudas zase tečoval puk a dal si vlastní gól. V brance byl další Čech - Michal Neuvirth.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

David Pastrňák se z gólu neradoval, rozhodčí byl proti.

Článek

Šest hráčů před brankovištěm, tři na tři plus gólman. Voráček nachází puk, střílí, radost (čas 00:20). Ne, gól z první minuty zápasu neplatí. Rozhodčí oznamuje, že došlo ke kontaktu v brankovišti, rozpaží a následuje údiv fanoušků.

Gól, který se nepočítá, si nechtěně připsal Gudas. Jevgenij Kuzněcov vystřelil a český obránce lehce tečoval puk hokejkou (Čas 3:04), ten poté změnil směr, což byl problém. Brankář Neuvirth nestačil v 38. minutě zareagovat. Ten inkasoval v utkání čtyři góly, dva po tečích. „Se zkoumáním videa jsme měli dneska štěstí," přiznal po zápase pro server nhl.com T. J. Oshie. Philadelphia prohrála 1:4.

Přesilovka, přihrávka přes šířku kluziště, rána a gól. Pastrňák se ale moc neradoval, sledoval rozhodčího, který neměl jasno (čas 01:45). Kontrola situace a rozpažení. Brad Marchand projel brankovištěm a gólman Jonathan Bernier neměl klid na svoji práci podle pravidel. Boston po šedesáti minutách prohrál 3:5.

Reklama