Hlavní obsah

Edmonton dobyl Anaheim i podruhé, Hemský asistoval

ANAHEIM

Dvouzápasové manko budou dohánět hokejisté Anaheimu na ledě Edmontonu. Mighty Ducks v neděli totiž ani ve druhém finálovém utkání finále Západní konference nenašli recept na rozjeté Oilers, ztratili i druhý zápas na svém ledě a v sérii prohrávají 0:2. K výhře Edmontonu 3:1 přispěl jednou asistencí český útočník Aleš Hemský.

Článek

Anaheim byl přitom v neděli aktivnější, soupeře přestřílel 34:25, v brance Oilers ale stála hráz jménem Dwayne Roloson. "To, co předvádí, je naprosto neuvěřitelné," kroutil hlavou i trenér Edmontonu Craig MacTavish.

Jeho svěřenci jsou v laufu, v play-off si připsali šesté vítězství za sebou, kouč Oilers ale varuje před přílišným optimismem. "Vedení 2:0 je krásné, máme výhodu a vracíme se k našim fanouškům. Anaheim ale udělá vše pro to, aby vývoj zvrátil. Umím si představit, s jakou do dalších zápasů půjdou. Vždyť jsme za stejného stavu otáčeli sérii se San Jose," prohlásil MacTavish.

Edmontonu se podařilo vstřelit první gól utkání při přesilovce, kdy připravili Hemský se Smythem dobrou pozici pro Prongera. Domácí odpověděli v úvodu druhé části, kdy na Rolosona vyzrál Friesen, víc už ale proti skvělé defenzivě Oilers nezvládli. Pisani navíc poslal ještě před druhou přestávkou hostující tým do vedení a druhé vítězství v sérii potvrdil při power play Anaheimu v závěru zápasu Peca.

Třetí utkání série hrané na čtyři vítězství je na programu v úterý v Edmontonu, čtvrtý zápas na ledě kanadského celku proběhne ve čtvrtek.

Anaheim - Edmonton 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky: 27. Friesen - 14. Pronger (Hemský), 38. Pisani, 60. Peca. Zásahy brankářů: Bryzgalov 24/22 - Roloson 34/33. Diváci: 17 264. Stav série 0:2.

Reklama

Související témata: