Hlavní obsah

Hašek chce pokračovat v Ottawě a dokončit rozdělanou práci

OTTAWA

Hokejový brankář Dominik Hašek chce pokračovat ve svém angažmá v Ottawě. Jednačtyřicetiletý gólman vynechal druhou polovinu sezóny kvůli svalovému zranění, které si přivodil na olympijských hrách v Turíně, a nepomohl tak Senátorům k vysněnému zisku Stanleyova poháru. Ottawa s dvojkou Rayem Emerym v zádech vypadla ve druhém kole s Buffalem.

Článek

Na Haška, který se do NHL vrátil po roční přestávce a předváděl výborné výkony, se poté snesla vlna kritiky, že nebyl schopen pomoci mužstvu, a měl by proto v kanadské metropoli skončit. Hrdina olympijského turnaje v Naganu však vše vidí jinak.

"Cítím, že jsem zde nedodělal svou práci, a to není dobrý pocit. Rád bych ji dokončil," řekl Hašek v pořadu televizní stanice TSN Off The Record. Zároveň uvedl, že nikde jinde už hrát neplánuje. "Když budu hrát, tak jedině tady," uvedl slavný odchovanec pardubického hokeje, který se zranil hned v desáté minutě úvodního zápasu turínského turnaje s Německem.

Trenér Murray Haška nechtěl

Jednačtyřicetiletého brankáře trochu zaskočilo vyjádření trenéra Senátorů Bryana Murrayho, který prohlásil po posledním zápase Ottawy, že je čas na změnu a Haška už v týmu nechce. "Bylo to nepříjemné, rozhodně. Nevím, co tím myslel. Řekl to čtyřicet hodin po zápase a nevím, jestli to myslel přesně takhle," uvedl Hašek. S Murrayem již od té doby mluvil, ale bavili se prý jen o obecných věcech a o rodině.

S odstupem času také Hašek přiznal, že v průběhu druhého kola diskutoval s několika hráči v čele s kapitánem Danielem Alfredssonem o tom, zda by se nepostavil do branky Senatorů. Ti jej o to pořádali v momentě, kdy Ottawa prohrávala s Buffalem 0:3 na zápasy.

"Řekl jsem jim, že to udělám, ale prohrajeme 2:6," řekl Hašek, jenž zámořským médiím stále vysvětloval, že se mezi tři tyčky vrátí až v momentě, kdy bude stoprocentně zdravotně v pořádku. "Na to nemám co říci. Bylo to správné rozhodnutí," uvedl nyní. Ottawa nakonec čtvrtý duel série vyhrála, v následujícím pátém si ale připsala čtvrtou prohru a Buffalo postoupilo do finále Východní konference.

Reklama

Související témata: