Hlavní obsah

Ovečkin předvedl veleskok mezi nohy spoluhráčů. Gólově ale hvězda nezáří

New York/Praha

Mizérie obávaného střelce se drží téměř měsíc. Alexandr Ovečkin v NHL už deset zápasů nevstřelil gól. Pan střelec se nemůže spolehnout na svoji největší zbraň, kterou straší hokejové okolí. Čtyři přihrávky, to je Rusova bilance v dresu Washingtonu v posledních deseti soubojích. Branky mu nepadají, ale jinak útočník umí předvést více než je zvykem. Třeba skočit na střídačku po hlavě mezi spoluhráče, aby se jeho tým vyhnul vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě.

Foto: Ryan Kang, ČTK/AP

Radost z gólu hokejistů Washingtonu. Alexandr Ovečkin (uprostřed) se ze svého gólu už téměř měsíc neradoval.

Článek

Ovečkin se radoval z gólu naposledy 19. února proti Rangers, od té doby nula, útlum, který v NHL ještě nepoznal. Ve třech předchozích sezónách vstřelil padesát a více gólů. Značka absolutní extra třídy. Tento ročník bude patřit z jeho pohledu mezi chudší. "Musím možná čekat, až se něco stane. Zázrak nebo něco podobného," řekl pro server nhl.com Ovečkin.

Ruský útočník směřuje k nejhoršímu ročníku v NHL co do počtu vstřelených gólů v základní části. V ročníku 2010/2011 odehrál 79 utkání a vstřelil 32 gólů. Na tohoto hokejistu skromný počin. V této sezóně má průměr pod 0,4 gólu na zápas. Za dvanáct sezón v NHL měl nejlepší období v ročníku 2007/2008 - 82 utkání a 65 branek, což je dvojnásobek současné formy.

Od rozšiřování statistik si jedenatřicetiletý Rus dává pauzu, přesto fanoušky zaujal. Jeho skok na střídačku k nohám spoluhráčů je toho důkazem. Washington přesto prohrál s Anaheimem 2:5, což je už čtvrtá porážka v řadě po šedesáti minutách. „Nevzpomínám si, kdy jsme ztratili čtyři zápasy v řadě," řekl hvězdný Rus.

Reklama