Hlavní obsah

Hertlův spoluhráč je hvězdou týdne v NHL. Dal pět gólů a slavil tři výhry

New York

Útočník San Jose Sharks Joe Pavelski byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne v NHL. Druhou hvězdou je gólman Anaheimu Johathan Bernier, třetím oceněným hokejistou je obránce Erik Karlsson z Ottawy.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Útočník San Jose Sharks Joe Pavelski byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne v NHL.

Článek

Dvaatřicetiletý Pavelski nasbíral ve čtyřech zápasech šest bodů a pomohl lídrům Pacifické divize ke třem vítězstvím. Spoluhráč Tomáše Hertla vévodil střelcům v NHL v minulém týdnu s pěti brankami a svou bilanci v sezoně vylepšil na 26 gólů a 35 asistencí.

Bernier v týdnu vychytal Anaheimu výhru ve všech třech zápasech s průměrem 1,62 obdržené branky na utkání. Úspěšnost zákroků měl 94,8 procenta, v duelu s Chicagem zneškodnil všech 43 střel a připsal si 14. čisté konto v kariéře. Anaheim se i jeho zásluhou posunul na druhé místo v Pacifické divizi.

Karlsson ve čtyřech duelech minulého týdne zaznamenal šest bodů za dvě branky a čtyři asistence a pomohl Senators prodloužit vítěznou sérii na šest zápasů. S 49 asistencemi je šestadvacetiletý Švéd druhý v lize a s 62 body je druhým nejproduktivnějším obráncem soutěže.

Reklama

Související témata: