Hlavní obsah

Tohle jsem ještě nezažil, žasl Polák po duelu s Jágrem

Toronto

Když už jste v hokejovém zápase na trestné lavici, zpět na led vás v drtivé většině případů pustí jen inkasovaný gól či vypršení přesilovky. Český obránce Toronta se ale v duelu s Floridou vrátil z hanby do hry, aniž by se mezitím časomíra pohnula.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Roman Polák zažil kuriózní situaci.

Článek

Polák byl původně v závěru druhé třetiny poslán na trestnou lavici za úder holí do obličeje Jonathana Huberdeaua - spoluhráče z útočné formace Jaromíra Jágra.

Rozhodčí se však sjeli k poradě a mimo jiné shlédli opakovaný záznam celé situace na kostce nad ledem. I z něj bylo jasně patrné, že Huberdeau inkasoval do obličeje ránu pukem, nikoliv hokejkou českého hráče. A sudí Kevin Pollock následně svůj předchozí verdikt zrušil.

„Po diskuzi s ostatními arbitry jsem došel k závěru, že hráče zasáhl do obličeje puk. Žádný faul nebyl," oznámil Pollock s tím, že trest ruší.

Není ani třeba dodávat, že k veliké radosti českého hokejisty. „Tohle jsem ještě nikdy nezažil. Pustili mě zpátky," žasl obránce Toronta.

A kroku sudího si velmi cenil a osobně rozhodčímu za snahu dobrat se spravedlnosti poděkoval. „On mi na to říkal: „Každý uděláme chybu. Když se stane nám, proč ji neopravit," prozradil Polák.

Toronto nakonec navzdory inkasovanému gólu v závěru od Jaromíra Jágra uhájilo vítězství 3:2.

Reklama

Související témata: