Hlavní obsah

Útočník Panarin z Chicaga je hráčem týdne NHL

New York

Ruský hokejový útočník Artěmij Panarin z Chicaga byl vyhlášen největší hvězdou uplynulého týdne NHL. V této sezóně vyhrál tradiční anketu podruhé, prvně to bylo těsně před Vánoci. V minulém týdnu měl bilanci pěti gólů a šesti bodů ze čtyř zápasů. I díky němu Chicago týden před koncem základní části vede Západní konferenci.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Artěmij Panarin oslavuje se spoluhráči z Chicaga gól v utkání proti Columbusu.

Článek

Pětadvacetiletý Panarin se střelecky zasloužil o výhry nad Pittsburghem a Columbusem, nad nímž zařídil vítězství 3:1 dvěma brankami. Naopak neodvrátil prohru s Bostonem a v prodloužení i s Tampou Bay. Od začátku sezóny, své druhé v NHL, nasbíral už 72 bodů.

Druhou hvězdou týdne je jiné levé křídlo Marcus Johansson z Washingtonu, s nímž vede celou ligu. O rok starší Švéd byl dvorním nahrávačem, asistencí měl sedm a bodů celkem osm. U čtyř branek byl při úterní výhře 5:4 v prodloužení nad Minnesotou.

Trojici oceněných hráčů doplnil brankář Edmontonu Cam Talbot, jenž vychytal všechny tři výhry s úspěšností zákroků 94,6 procenta. Poprvé po 11 letech také pomohl Oilers do play off.

Reklama

Související témata: