Hlavní obsah

Wesley doufá, že na čtvrtý pokus ve finále uspěje

RALEIGH

Kanadský hokejový obránce Glen Wesley z Caroliny se chystá již na čtvrtou finálovou sérii Stanleyova poháru v kariéře. Sedmatřicetiletý veterán ale působil vždy v poražených týmech - v letech 1988 i 1990 podlehl s Bostonem Edmontonu, před čtyřmi roky v dresu Caroliny sledoval oslavy Detroitu. Wesley už by rád své čekání na prsten za vítězství ukončil.

Článek

"Koukám se na to tak, že jsem měl ve své kariéře velké štěstí, že jsem si zahrál třikrát finále a teď mě čeká čtvrté," řekl Wesley v rozhovoru pro zámořská média. "Mnoho hokejistů za celou kariéru neprojde ani přes první nebo druhé kolo play-off. Já mám mnoho krásných vzpomínek na cestu přes tři kola, ale samozřejmě to člověka hodně zasáhne, když se dostane do finále a prohraje. Já bych to ale neměnil za ten druhý případ, protože je to lepší než každý rok vypadnout v prvním kole," prohlásil.

Wesley je v centru zájmu médií jako dlouholetý čekatel na Stanleyův pohár, podobně jako byl v roce 2001 Raymond Bourque nebo před dvěma roky Dave Andreychuk. Žádný aktivní hráč neodehrál více zápasů v play-off, aniž by trofej získal, než Wesley. Při marných pokusem s Bostonem, Torontem i Carolinou a současném dalším snažení s Hurricanes odehrál v bojích o Stanleyův pohár 162 duelů.

Zase ve finále proti Edmontonu

Poprvé se Wesley dostal do finále hned ve své premiérové sezóně v NHL, ale netušil, že pak bude dalších osmnáct let na stříbrnou trofej marně čekat. "Tehdy jsem si myslel, že bude zase brzy šance," prohlásil Wesley. O dva roky později opět narazil s Bruins na Oilers a na další šanci čekal dvanáct let. "Taková příležitost prostě není moc často," doplnil.

Oilers se mu stali finálovým osudem. Na rozdíl od předešlých dvou sérií ve slavné éře Edmontonu není teď Carolina outsiderem, spíše naopak. "Mají velice šikovné a rychlé hráče, ale také tvrdé ranaře a samozřejmě Dwayna Rolosona. V jejich kádru jsou osobnosti jako Chris Pronger, Mike Peca, Ryan Smyth a mohl bych jmenovat dál a dál. Bude to velice těžká a fyzicky náročná série," prohlásil Wesley.

Reklama