Hlavní obsah

Conklin daroval Carolině první výhru, ale asi bude dál chytat

RALEIGH

První zápas finále Stanleyova poháru rozhodla hrubá chyba náhradního brankáře Edmontonu Ty Conklina, po jehož chybném rozehrání dal vítěznou branku Caroliny Rod Brind´Amour. Conklin přitom v posledních minutách zápasu nahradil zraněnou brankářskou jedničku týmu Dwayne Rolosona a zřejmě bude hájit branku Edmontonu i v dalších zápasech.

Článek

Conklin v prvním zápase finále nastoupil v brance Edmontonu poprvé od 17. dubna a v 56. minutě si odbyl premiéru v play-off. V poslední minutě zaváhal při rozehrávce za brankou, po něm chyboval i obránce Jason Smith a Brind'Amour lehce do prázdné branky rozhodl o výhře Hurricanes. "Nerozehrál jsem puk dost rychle. Není to chyba, kterou bych normálně dělal," řekl Conklin po utkání novinářům.

Brind'Amour byl až překvapený, jak se dostal ke svému jedenáctému gólu v letošním play-off. "Nemusel jsem toho moc dělat. Nebylo jasné, kde puk skončí, a gólman byl za brankou. Stačilo to pak dát do sítě. Člověk nedá takových gólů moc, ale jsem za něj šťastný," podotkl pětatřicetiletý útočník, který se dostal do čela tabulky střelců Stanley Cupu.

Conklin věří, že si smůlu ve finále už vybral. "Jussi a já jsme se celou dobu připravovali, že bychom mohli jít někdy do hry. Není to situace, kterou bychom si přáli, ale je to šance pro jednoho z nás, nebo pro oba," prohlásil Conklin. Za zranění jedničky mohl obránce Oilers Marc-Andre Bergeron, který na Rolosona natlačil rozjetého útočníka Andrewa Ladda. "Dwayne byl páteří našeho mužstva v celém play-off. Samozřejmě člověk nechce, aby se takové věci staly, ale musíme se s tím vyrovnat," uvedl Bergeron.

Reklama

Související témata: