Hlavní obsah

Jágrův bývalý trenér má nový džob. V NHL povede Rytíře

New York/Praha

Tým z Las Vegas, který se od příští sezóny stane novým účastníkem hokejové NHL, si už podle všeho vybral svého hlavního kouče. Podle několika zámořských serverů se jím stane třiapadesátiletý Kanaďan Gerard Gallant, který naposledy vedl na Floridě Jaromíra Jágra a trénoval i Columbus. Lasvegaští Rytíři na čtvrtek svolali tiskovou konferenci, na níž by vše měli potvrdit.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový trenér Gerard Gallant povede lasvegaské Rytíře.

Článek

Gallant Pantery v minulé sezóně dotáhl k triumfu v Atlantické divizi, lepší základní část klub nikdy nezažil. I proto se Gallant dostal až mezi finalisty v hlasování o nejlepšího kouče roku.

V aktuálním ročníku však upadl v nemilost klubových majitelů a v listopadu byl po pouhých 21 zápasech odvolán z funkce.

O služby Gallanta, jenž v květnu bude jedním z asistentů trenéra Kanady Jona Coopera na světovém šampionátu, údajně mělo zájem více klubů z NHL, nakonec uspěl nováček z Las Vegas.

Toho od 18. do 20. června čeká rozšiřovací draft, na němž si bude z ostatních týmů NHL vybírat hráče pro novou sezónu. Každý z třiceti klubů si bude moci ochránit své stěžejní hráče - do draftu nemusí zařadit sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře, nebo osm hráčů do pole a jednoho brankáře.

Draft mine hráče, kteří mají ve smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti, stejně jako ty, kteří v NHL odehráli méně než tři sezóny. Každé z třiceti mužstev přijde o jednoho hokejistu.

Reklama

Související témata: