Hlavní obsah

Snahu náhradníka Markkanena Hurikáni rozmetali

RALEIGH

Jussi Markkanen nakonec dostal důvěru v brance hokejistů Edmontonu během druhého utkání finále Stanley Cupu. Finský gólman dostal přednost před Ty Conklinem a nahradil zraněnou brankářskou jedničku Dwayne Rolosona. Markkanen inkasoval při svém prvním startu v NHL od března pět branek, ale trenér Oilers Craig MacTavish jej z porážky nevinil.

Článek

"Opravdu si myslím, že Jussi chytal dobře. I kdyby brankář podal úžasný výkon, nedá se vyhrát, když nedáme góly," zastal se MacTavish po zápase Markkanena. Podle něj mohl lépe zasáhnout jen při druhém gólu, kdy ho z mezikruží překonal český obránce František Kaberle. "Nelze ho vinit ze žádné branky, snad jen s výjimkou druhé, a to byla také dobrá střela," navázal MacTavish.

Trenér: Jussi za branky nemohl

Zároveň při rozebírání jednotlivých branek Caroliny poukázal na to, že měl jeho svěřenec často smůlu. "Při první brance se puk nešťastně odrazil od brusle Bergerona. Třetí gól provedl skvěle Stillman, kdy objel branku a Jussiho zaskočil. No a čtvrtá branka a poněkud bláznivá teč Douga Weighta, za to ho přece vůbec vinit nelze," obhajoval MacTavish gólmana.

Markkanen byl v těžké situaci, protože musel zastoupit za Rolosona, jenž měl výbornou formu a těšil se velké důvěře spoluhráčů. Navíc nastoupil v brance Edmontonu naposledy 1. března. Hráči Caroliny se toho také snažili využít a hned od začátku jej zasypávali střelami. Jen během prvních 30 vteřin utkání musel Markkanen zasahovat proti tvrdé střele Commodora od modré a pokusu Williamse.

Markkanen je připraven i nadále

"Cítil jsem se od první minuty fajn a měl několik zákroků. Bohužel to nedopadlo dobře," tvrdil po utkání  Markkanen. "Měli jsme hodně vyloučených a Carolina to dokázala potrestat," neopomněl připomenout, že soupeř dal tři branky z přesilových her.

Přestože jeho první start ve finále nedopadl příliš slavně, je připraven nastoupit k dalším zápasům. "Cítím se v pohodě a chci týmu pořád pomoci k vítězstvím. Musíme ale ještě hodně věcí zlepšit," dodal Markkanen, který se zároveň zapsal do historických tabulek - stal se za 45 let prvním gólmanem, který si v play-off zahrál první zápas hned ve finále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články