Hlavní obsah

Trenér Cassidy povede v NHL nadále hokejisty Bostonu

Boston

Kouč Bruce Cassidy povede v zámořské NHL i nadále hokejisty Bostonu, jehož dres oblékají i čeští útočníci David Krejčí s Davidem Pastrňákem. Jednapadesátiletý bývalý bek byl od odvolání Claudea Juliena 7. února ve funkci prozatímně, nyní ho klubové vedení oficiálně jmenovalo hlavním trenérem.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Zklamaní hokejisté Bostonu Zdeno Chára (33) a Kevan Miller (86).

Článek

Bruins se po ukončení spolupráce s Julienem dařilo a vyhráli 18 z 27 zápasů základní části, skončili třetí v Atlantické divizi a poprvé od sezony 2013/14 si zajistili účast ve vyřazovacích bojích o Stanley Cup. Již v prvním kole se však museli sklonit před Ottawou, které v mimořádně vyrovnané sérii podlehli 2:4 na zápasy.

Cassidy v roli hlavního kouče v NHL již jednou působil. V sezóně 2002/03 vedl Washington a došel s ním do play off, ale během následujícího ročníku byl odvolán. Sezónu 2005/06 strávil jako asistent trenéra v Chicagu. K Bruins se dostal přes jejich farmářský celek Providence v nižší AHL, kam nejprve nastoupil jako asistent, později povýšil do role hlavního kouče. I do této sezóny vstupoval původně jako Julienův asistent.

Reklama

Související témata: