Hlavní obsah

Plekancem to nekončí! Reprezentaci na MS posílí i nejproduktivnější Čech v NHL

Praha

Tenhle tým vypadá hodně silně! Den po Tomáši Plekancovi získala česká hokejová reprezentace už sedmou posilu z NHL pro květnové mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Stal se jí dvacetiletý útočník Bostonu David Pastrňák, nejproduktivnější Čech této sezóny NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Reprezentační útočník David Pastrňák .

Článek

„David v úterý večer potvrdil generálnímu manažerovi národního týmu Martinu Ručinskému, že se mistrovství světa zúčastní. Aktuálně vyřizujeme jeho letenky ze zámoří, přidá se k nám příští týden - buď v úterý v Praze, nebo o den později přímo v Paříži," řekl Sport.cz tiskový mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund.

Pastrňák na šampionát odcestuje i přesto, že mu po sezóně skončila smlouva a o nové s Bostonem teprve jedná.

„Pasta mi na rovinu řekl, že na mistrovství chtěl, jen si musel utřídit v hlavě, jestli riskne hrát bez smlouvy. Jsem rád, jak se rozmyslel, rozhodně bude platným článkem týmu," naznačuje Ručinský.

Pastrňák na mistrovství světa debutoval loni v Moskvě, poté se v září zúčastnil i Světového poháru. Celkem v dresu české reprezentace posbíral v 17 zápasech osm bodů za dva góly a šest asistencí. Uplynulá sezóna v NHL mu vyšla parádně, se 70 kanadskými body byl nejproduktivnějším Čechem v soutěži, v celkovém bodování byl osmnáctý.

Havířovský rodák je tak sedmým českým trumfem ze zámořské NHL, se kterým může kouč Josef Jandač počítat. Aktuálně se s týmem na České hokejové hry, které se v Českých Budějovicích uskuteční od čtvrtka do neděle, připravuje gólman Detroitu Petr Mrázek, obránci Radko Gudas z Philadelphie, Michal Kempný z Chicaga, Jakub Kindl z Floridy a útočník Flyers Jakub Voráček. Příští středu pak v Paříži mužstvo doplní forvard Tomáš Plekanec.

„Ono to vždycky nemusí být jen o jménech, ale i o tom, jakým způsobem se to dokáže dát dohromady. Aby byli hráči pospolu, nějakým způsobem jsme to učesali. Máme teď novou várku hráčů, které musíme zabudovat, abychom je co nejlíp poskládali k sobě a nějakým způsobem sestavu učesali," reaguje Jandač.

Reklama

Související témata: