Hlavní obsah

Kämpf uzavřel v NHL smlouvu s Chicagem

Chicago
Aktualizováno

Český hokejový útočník David Kämpf z Chomutova uzavřel v NHL jako nedraftovaný volný hráč dvouletou nováčkovskou smlouvu s Chicagem. Podle serveru CapFriendly.com se dvaadvacetiletý odchovanec chomutovských Pirátů dohodl na kontraktu na 925 tisíc dolarů včetně podpisového bonusu. Při pobytu na farmě by podle dvoucestného kontraktu bral 70 tisíc dolarů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Chomutovský útočník David Kämpf během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Kämpf si v uplynulé sezóně v dresu Chomutova připsal v základní části v 52 zápasech 31 bodů za 15 branek a 16 asistencí. V 15 duelech play off nasbíral 10 bodů za tři góly a sedm přihrávek.

V listopadu na turnaji Karlaja v Plzni a Helsinkách debutoval rodák z Jirkova v české reprezentaci a celkem v jejím desu sehrál osm duelů, v kterých si připsal dva body za gól a asistenci. V extralize sehrál celkem 170 utkání a nasbíral 59 bodů za 28 branek a 31 přihrávek.

Kämpf je druhým českým hráčem, který se před příští sezónou dohodl jako nedraftovaný volný hráč na kontraktu v NHL. V pondělí uzavřel roční smlouvu s Montrealem také obránce Jakub Jeřábek z Podolsku z KHL. Podobně zamířil loni do Chicaga zadák Michal Kempný z Omsku, který v tomto ročníku v NHL debutoval a sehrál 50 zápasů v základní části a jeden v play off.

Reklama

Související témata: