Hlavní obsah

Obránce Richter rozšíří českou kolonii v Rangers

PRAHA

Hokejový obránce Martin Richter bude v příští sezoně působit v zámořské NHL v celku New York Rangers. Mistr světa z Německa 2001, který se představil i na letošním světovém šampionátu v Lotyšsku, podepsal s klubem roční jednocestnou smlouvu. ČTK to potvrdil František Tausch ze společnosti Global Management Group, která hráče zastupuje.

Článek

"Rangers měli o Martina zájem už od mistrovství světa. Byly náznaky, že by to mohlo vyjít a nakonec se to podařilo," řekl Tausch, podle něhož má na dohodě velkou zásluhu jeho zámořský kolega Larry Kelly. Osmadvacetiletý Richter, kterého Rangers draftovali již v roce 2000 v devátém kole, tak rozšíří početnou českou kolonii v newyorském klubu.

V uplynulé sezóně za Jezdce hráli Jaromír Jágr, Martin Straka, Martin Ručinský, Petr Průcha, Petr Sýkora, Marek Malík a Michal Rozsíval. Řada z nich je však v současnosti bez platné smlouvy.

Richter, který dosud oblékal dres extraligového Liberce, kvůli jednání odložil i dovolenou v Mexiku. Tu musel letos již jednou přerušit, když jej trenér Alois Hadamczik povolal na šampionát do Rigy. "Měl jsem signály, že je o mě zájem ze strany Rangers. Proto jsem zůstal doma, abych byl na telefonu a také u faxu. Vyplatilo se. Ve čtvrtek večer jsem podepsal smlouvu," řekl Richter serveru hokej.cz.

Třetí pokus

Defenzivní bek se již dvakrát zkoušel do kádru Rangers prosadit. V roce 2000 absolvoval předsezonní kemp a odehrál i jedno utkání za farmářský tým. Poté ale zamířil do finské SaiPy. O rok později si vše zopakoval, za Hartford ale před návratem do pražské Sparty odehrál 29 utkání.

"Nejdu tak do neznámého prostředí. Je dobře, že v klubu působí silná česká kolonie a doufám, že mi to pomůže. Ale o místo v sestavě si musím říci svými výkony. To je samozřejmé," uvedl Richter.

Reklama