Hlavní obsah

Anaheim - Nashville 2:3ppStav série 0:1Predators vstoupili do konferenčního finále s Anaheimem výhrou

New York
Aktualizováno

Hokejisté Nashvillu zvládli úvodní finálový duel západní konference, když v Honda Center porazili domácí Anaheim 3:2 po prodloužení. O rozhodující branku se postaral v polovině prvního prodloužení James Neal. Predators tak znovu vstoupili vítězně do další série v bojích o Stanleyův pohár. Navázali na úvodní výhry v předchozích sériích z Chicaga i St. Louis a úspěšně se popasovali s premiérovým zápasem konferenčního finále v historii mužstva.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Gólman Nashvillu Pekka Rinne blokuje střelu Jakoba Silfverberga.

Článek

Začátek utkání vyšel lépe Kačerům, přestože do třinácté minuty zaznamenali pouze jedinou střelu. Z této střely na branku šli totiž hned do vedení. Po pěti minutách vybojovali domácí útočné pásmo, pro puk si na hranice kruhu pro vhazování dojel Silfverberg a přesnou střelou zápěstím překonal Rinneho.

Inkasovaný gól ale naopak povzbudil hráče Nashvillu, kteří od té doby hráli mnohem aktivněji a Ducks drželi daleko od branky. Predátoři vyrovnali ve 13. minutě, kdy ztrátu kotouče potrestal Forsberg, když lehce tečoval Irwinovu ránu od modré.

V úvodu prostředního dějství otočil vývoj zápasu Austin Watson svou první trefou v play off. Ekholm zavezl puk do útočného pásma, předal Ryanu Johansenovi, který našel křižným pasem volného Watsona, jehož tvrdá rána skončila za zády gólmana Gibsona.

Ve třetí třetině byli aktivnější Ducks. Ti se hnali za vyrovnáním, které se nakonec povedlo Lindholmovi, jenž po vyhraném buly překonal Rinneho podruhé. Utkání tak za stavu 2:2 došlo do prodloužení. V něm byli opět aktivnější Predátoři a zaslouženě se dočkali odměny. O vítězství Nashvillu rozhodl v čase 69:24 James Neal po Subbanově přihrávce.

V dresu Anaheimu strávil na ledě jedenáct a půl minuty poslední český zástupce v bojích o Stanley Cup útočník Ondřej Kaše.

Výsledky NHL:
Finále Západní konference
Anaheim - Nashville 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 6. Silfverberg, 48. Lindholm - 13. Forsberg, 23. Watson, 70. Neal. Střely na branku: 29:46. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: 1. Neal (Nashville), 2. Gibson (Anaheim), 3. Rinne (Nashville). Stav série: 0:1.

Reklama

Související témata: