Hlavní obsah

Drsný konec kariéry v 25 letech. Plány změnil otřes mozku

Praha

Jeden moment a hokejová kariéra bývalého brankáře NHL nabrala úplně jiný směr. Na vlastní kůži to zažil gólman Nathan Liuwen, který si v dresu Buffala připsal sedm utkání v nejprestižnější lize světa. Po problémech se zdravím musel postavit celou výstroj do kouta už v pětadvaceti letech. Důvod? Nešťastný kontakt s protihráčem a otřes mozku.

Foto: sabrenoise.com

Nathan Liuwen v dresu Buffala Sabres.

Článek

Bez čtyř centimetrů dvoumetrový kanadský gólman doplatil na srážku s Jayom Rosehillom, ten ho nešťastně zasáhl do hlavy. „Stál jsem u levé tyčky a on mě trefil, potom si mi hned změnilo vidění," citoval server sportsnet.com Liuwena. S následky bojoval od 6. dubna 2014, kdy se vše přihodilo.

Rodák z Abbotsfordu chytal poprvé v NHL v sezóně 2013/2014, když si připsal sedm utkání. V dalších třech sezónách už se do prvního týmu nedostal a zkušenosti sbíral v nižších ligách.

Lékaři gólmanovi, který měl v roce 2015 kontrakt na 595 tisíc dolarů, diagnostikovali otřes mozku. Od nešťastného okamžiku se mu už nikdy nevrátil zrak do původního stavu. V uplynulé sezóně odchytal čtrnáct utkání - dva za San Antonio Rampage v AHL a dvanáct za Colorado Eagles v ECHL.

I přes tento okamžik, Liuwen na hokej nezanevřel, uvažuje, že se stane trenérem brankářů.

Reklama