Hlavní obsah

Jágr a Lemieux zpět v čase. Jak poslouchali budoucí hvězdu

Pohled do historie může být někdy zajímavý a úsměvný. Jeden takový hokejový tu máme. A je čtvrt století starý. Před pětadvaceti lety zpívala hymnu před druhým finále Stanley Cupu jedenáctiletá holčička. V té době nadaná, ale neznámá. Každý ji dnes zná, jmenuje se Christina Aguilera. Pittsburgh hrál s Chicagem a na střídačce Američanku poslouchala také vycházející hvězda a dnes legenda - Jaromír Jágr.

Foto: Twitter

Jaromír Jágr a Mario Lemieux - téhle dvojice se bála každá obrana.

Článek

Je tradicí, že hymnu před zápasy v Americe zpívají slavné osobnosti, výjimečné, zajímavé persony, děti. V roce 1992 to byla i jedenáctiletá Christina Aguilera, která byla součástí zahájení utkání v Civic Areně. Dnes je světovou popovou hvězdou.

Pittsburgh, kde v té době zářil slavný Mario Lemieux a také český útočník Jaromír Jágr, porazil Chicago a celkově slavil druhý Stanley Cup v řadě. Druhá sezóna pro kladenského odchovance v NHL opět skončila ziskem nejslavnějšího hokejového poháru, o který týmy hrají třičtvrtě roku. Od té doby si Jágr na tento hokejový klenot nesáhl.

V roce 2013 byl ve finále s Bostonem, ale poslední zápas sezóny nevyhráli, přesto stále druhý nejproduktivnější hokejista v historii NHL hraje. V pětačtyřiceti letech vyjednává o nové smlouvě, dohodne se na pokračování na Floridě?

Reklama

Související témata:
Christina Aguilera