Hlavní obsah

František Kaberle se upsal Carolině na další čtyři roky

RALEIGH

Týden po zisku Stanleyova poháru podepsal obránce František Kaberle novou smlouvu s týmem Carolina Hurricanes. Mistrovský klub hokejové NHL si v úterý pojistil služby dvaatřicetiletého českého beka na další čtyři roky, během nichž Kaberlemu vyplatí podle agentury AP za sezonu 2,2 miliónu dolarů.

Článek

Kaberle odehrál za Carolinu první sezónu a hned se stal jejím nejproduktivnějším obráncem. V 77 zápasech si připsal celkem 44 bodů za šest branek a 38 asistencí. V rozhodujícím sedmém zápase finálové série s Edmontonem zaznamenal vítězný gól, v play-off skóroval celkem čtyřikrát, bodů posbíral ve vyřazovací části třináct.

"Frank má za sebou jedinečnou sezónu a co se týče produktivity, stal se naším nejlepším bekem. Je to zkušený hokejista, který je na vrcholu kariéry. V budoucnosti našeho klubu sehraje velkou roli," prohlásil na adresu kladenského rodáka a pětinásobného mistra světa generální manažer Caroliny Jim Rutherford.

Starší bratr Tomáše Kaberleho z Toronta působí v NHL od roku 1999. Začínal v Los Angeles, ale během první sezóny odešel do Atlanty. Její dres vyměnil za carolinský po pěti letech. Pokud by neprodloužil smlouvu s Carolinou, stal by se v sobotu nechráněným volným hráčem.

Reklama