Hlavní obsah

Rangers dál posilují obranu, přijít má Rachůnek

Kolonie českých hokejistů v klubu New York Rangers se zřejmě rozroste o další přírůstek. Klub se totiž chystá podepsat smlouvu s obráncem Karlem Rachůnkem, jehož hráčská práva stále vlastní. Zlínský odchovanec hájil v posledních dvou sezónách barvy ruské Jaroslavle, s Rangers by měl podepsat smlouvu nejdříve v sobotu 1. července. To už se v NHL mohou podepisovat smlouvy s volnými hráči.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Rachůnek (vlevo) v reprezentačním dresu.

Článek

Rachůnek už za Rangers hrál v sezóně 2003/04, kdy byl do New Yorku vyměněn z Ottawy, kde hrál od roku 1999. Během výluky NHL působil v Jaroslavli, ve které zůstal i v následujícím ročníku a dvakrát byl vyhlášen nejlepším bekem ruské superligy.

V Rangers mají v současnosti jistou budoucnost čtyři čeští hokejisté: Jaromír Jágr, Petr Průcha, Marek Malík a Martin Richter. V loňské sezoně za newyorský tým hráli i Michal Rozsíval, Martin Ručinský, Martin Straka a Petr Sýkora, kteří jsou však momentálně bez smlouvy.

Podle fanoušků na internetu potřebují Rangers nejvíce posílit právě v obraně. I proto si také generální manažer Glen Sather vybral v posledním draftu talentovaného Bobby Sanguinettiho. A šanci dostane v nové sezóně zřejmě další talentovaný obránce Marc Staal, mimojiné bratr posledního vítěze Stanley Cupu Erica Staala z Caroliny.

Fanoušci nechtějí Ozolinše a Potiho

V hlasování na internetových stránkách deníku Newsday.com dokonce fanoušci hlasují v prospěch či neprospěch hráčů, kterým v klubu končí smlouva. Podle dosavadních výsledků by se měli funkcionáři zbavit především obránců Sandise Ozolinše a Toma Potiho a brankáře Kevina Weekese.

Naopak výraznou převahu kladných hlasů pro setrvání v mužstvu mají zatím Martin Straka, Michael Nylander, Michal Rozsíval, Darius Kasparaitis, Marek Malík, Petr Sýkora, a Fjodor Ťjutin. U Martina Ručinského je přes 65 procent z více jak čtyř tisíc hlasujících čtenářů přesvědčeno, že by měl zůstat. Necelých 35 procent by jej ale raději poslalo pryč.

Reklama