Hlavní obsah

Hašek čeká, jak se vyvine situace v Detroitu

PRAHA

Hokejový brankář Dominik Hašek chce v nejbližších týdnech vnést definitivně jasno do situace kolem své budoucnosti. Jednačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana z roku 1998 vidí jako jedinou možnost pokračování ve své bohaté kariéře v Detroitu, jinak pravděpodobně definitivně skončí.

Foto: PRÁVO/Radek Malina

Dominik Hašek

Článek

Zástupci Red Wings přitom před několika dny v tamním tisku prohlásili, že Hašek určitě v klubu chytat nebude, ale post prvního gólmana nemají stále vyřešený.

"Čekám, jak dopadne situace s Detroitem. Za týden či dva bych se chtěl ke všemu oficiálně vyjádřit, aby v tom měli lidé jasno. Já už jsem rozhodnutý," řekl v pátek Hašek v krátkém rozhovoru pro ČTK, Sport a Blesk v Praze na Pankráci, kde se zúčastnil beachvolejbalového turnaje České televize.

Hašek, pro něhož uplynulý ročník skončil po zranění na olympijských hrách v Turíně, po sezoně prohlašoval, že by pokračoval pouze v dosavadním působišti v Ottawě. Vedení Senators se ale na začátku července rozhodlo angažovat švýcarského gólmana Martina Gerbera z Caroliny. Nečekaně pak do hry vstoupil Detroit, s nímž Hašek získal v roce 2002 Stanleyův pohár, ale comeback do NHL v dresu Red Wings po roční pauze v kariéře se mu kvůli zranění třísel nevydařil.

Detroit zatím s řešením nespěchá

Hašek však prý za poslední dobu s nikým z Detroitu nemluvil. Trávil dovolenou s rodinou na kolech v Itálii a generální manažer Detroitu Ken Holland rovněž tráví dny volna. Holland s Haškem mluvil před dvěma týdny. "Hodně mě to překvapilo," přiznal český gólman. Potom generální manažer Red Wings v tisku prohlásil, že se klub vydá jiným směrem. "Je to tak, že budu chytat v Detroitu, nebo už nikde," doplnil Hašek k nejasné situaci.

Red Wings si pojistili na začátku července služby Chrise Osgooda, který má krýt záda nové jedničce. Nyní vedení klubu připustilo i možnost, že by Osgood mohl začít sezonu na postu prvního gólmana. Záda by mu pak kryl někdo z trojice Jimmy Howard, Stefan Liv či Joey MacDonald. "Chris v minulosti odvedl pro klub dobrou práci. Máme ho pod kontraktem, takže nejsme pod žádným tlakem," prohlásil pro deník Free Press asistent generálního manažera Jim Nill.

Podle něj nemá Detroit s řešením naspěch. Ve hře zůstává veterán Ed Belfour, který se nedohodl na smlouvě s Floridou. Na trhu volných hráčů zůstává Hašek a dosavadní jednička Detroitu Manny Legace. Pokud by chtěl sehnat Detroit gólmana jinde, musel by se pokusit o trejd. "Stále je pět nebo šest gólmanů k dispozici. Všichni mají skvělé schopnosti, ale jsou u nich i rizikové faktory. To v současné době monitorujeme," dodal Neil. Jediným dalším klubem, který nemá vyřešený post prvního gólmana, je v NHL St. Louis.

Reklama

Související témata: