Hlavní obsah

Nováček NHL nasázel Vancouveru devět gólů, Hyka s Noskem pálili jako diví

Vancouver/Praha
Aktualizováno

Čeští útočníci Tomáš Hyka a Tomáš Nosek byli hodně vidět při premiérovém přípravném utkání týmu Vegas Golden Knights. Hyka vstřelil dvě branky, Nosek dal jeden gól a u dvou dalších asistoval. Nový klub NHL tak vyhrál v přípravě proti Vancouveru vysoko 9:4. Vegas Golden Knights už odehrál dva duely v rámci kempu noviců, nyní šlo o zápas hlavního týmu.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Český útočník Tomáš Hyka zářil v dresu Vegas Golden Knights. Proti Vancouveru se trefil hned dvakrát, právě slaví jeden z gólů.

Článek
Fotogalerie

Tomáš Hyka se střelecky prosadil před pár dny v duelu noviců a teď znovu ukázal, že má před startem sezóny pořádně nabito. Ve 13. minutě jeho zásluhou tým Vegas využil přesilovou hru a vedl 2:1. Krok s ním držel i jeho krajan Tomáš Nosek, který o chvíli později zvýšil na 3:1 a necelé tři minuty před koncem první třetiny navíc asistoval u čtvrté branky Golden Knights.

Báječné představení českého duo pak pokračovalo v 50. minutě, kdy Hyka skóroval podruhé v utkání a na gól mu přihrával krajan Nosek. Celkově jejich tým vyhrál 9:4. Trenér nováčka NHL Gerard Gallant tak mohl být hodně spokojený. "Minulý týden jsme odehráli dva zápasy nováčků, ale tohle bylo první utkání mezi týmy NHL. Mám z toho dobrý pocit," hlásil kouč.

Na první gól čekali Zlatí rytíři jen necelých pět minut, vstřelil ho Tyler Wong, celkově pak zaznamenal hattrick. Tým podržel 29 zásahy i osmnáctiletý gólman Dylan Ferguson. "Je to pro mě ohromná pocta, že jsem mohl nastoupit. Psali jsme historii a já jsem šťastný," usmíval se po utkání.

"Byl jsem docela nervózní," přiznal jednadvacetiletý střelec Wong. V minulé sezóně hrál jen nižší soutěže, kde si připsal 109 kanadských bodů za 51 gólů a 58 asistencí a řekl si o smlouvu v NHL. "Pomohli nám zkušení kluci, co nastoupili," chválil spoluhráče.

Trenér Gallant pak krotil optimismus svého týmu, i když byl pochopitelně spokojený s devíti trefami v síti soupeře. "Doufám, že teď nebudou fanoušci čekat takové příděly každý večer," smál se.

Vancouver nastoupil bez většiny svých zkušených hráčů, kteří zamířili do Číny. Canucks čekají ve čtvrtek v Šanghaji a v sobotu v Pekingu duely s Los Angeles.

Přípravné zápasy před NHL
Los Angeles - Vancouver 3:4pp (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
Branky: 36. Muzzin, 40. Brown, 42. Fantenberg - 9. Markus Granlund, 23. Virtanen, 58. Bärtschi, 65. Boeser.
New York Islanders - Philadelphia 3:2pp (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)
Branky: 31. a 61. Tavares, 46. Bailey - 21. Vecchione, 29. Lehterä.
Vancouver - Vegas Golden Knights 4:9 (2:4, 0:1, 2:4)
Branky: 11. a 53. Boeser, 14. J. Subban, 43. Holm - 5., 18. a 47. Wong (na druhou T. Nosek), 13. a 50. Hyka (na druhou T. Nosek), 15. T. Nosek, 26. Tuch, 51. Suzuki, 57. Thompson.

Reklama

Související témata: