Hlavní obsah

Hašek podepsal roční smlouvu v Detroitu

DETROIT

Hokejový brankář Dominik Hašek bude ještě minimálně rok chytat ve slavné NHL. Podle agentury AP i kanadské televize TSN podepsal 41letý gólman kontrakt s vedením klubu Detroit Red Wings, s nímž v roce 2002 získal Stanleyův pohár. V minulé sezóně byl Hašek hráčem Ottawy, ale velkou část sezóny nedochytal kvůli zdravotním problémům.

Foto: ČTK/AP

Dominik Hašek bude opět v brance Detroitu.

Článek

"Nakonec došlo k dohodě a jsem moc rád, že zase budu moci chytat za Rudá křídla. Ta jednání nakonec netrvala tak dlouho, jak se mohlo zdát. Vzal jsem si čas na rozmyšlenou asi na čtrnáct dní, kdy jsem vše zvažoval i s ohledem na rodinu," řekl Hašek v rozhovoru pro Českou televizi.

Podle deníku Detroit Free Press podepsal český brankář kontrakt za pouhých 500 tisíc dolarů, přičemž další peníze může vydělat díky různým bonusům. Přitom podle hráčova zástupce Jaromíra Henyše mohl fenomenální gólman uzavřít smlouvu v Rusku za rovný milión dolarů. Angažmá na východě ale olympijský vítěz z Nagana odmítl.

Místo Belfoura nakonec Hašek

Pro Haška skončil poslední ročník NHL po zranění třísel na olympijských hrách v Turíně. Po sezóně pak prohlašoval, že by pokračoval pouze v dosavadním působišti v Ottawě, jenže Senátoři se rozhodli angažovat švýcarského gólmana Martina Gerbera z Caroliny. Nečekaně pak do hry vstoupil Detroit.

Ten sice dlouho koketoval s dalším veteránem Edem Belfourem, ale Haškův vrstevník a někdejší rival z Chicaga dal nakonec přednost Floridě. Detroit se o možnosti angažovat Haška vyjadřoval dlouho zdrženlivě a původně chtěl dát přednost někomu mladšímu z volných hráčů.

Reklama