Hlavní obsah

Kaberle s Vašíčkem moc nespali, raději slavili

Náročné dva dny prožili hokejisté František Kaberle a Josef Vašíček se Stanleyovým pohárem. Slavná hokejová trofej v sobotu ráno zamířila na své cestě Evropou do Švédska a české duo si může na chvíli vydechnout. "Oslavy byly bouřlivé, ale nepřekročily pravidla," vypráví Vašíček v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Josef Vašíček (vlevo) a František Kaberle se Stanleyovým pohárem.

Článek

Užili jste si Stanley cup podle svých představ?František Kaberle: Bylo to báječné, i když fakt dost náročné. Vyměřený čas byl krátký, abych ho stihl ukázat všem, co o to stáli, ale snažil jsem se vyhovět především mým blízkým a snad se povedly i akce pro lidi.

Josef Vašíček: Probíhalo to dost hekticky, ale snažili jsme se každou chvíli maximálně užít a budu navždy vděčný osudu, že mi takovou šanci dal.

Jak vyčerpávající pro vás byly dvoudenní oslavy?Kaberle: Moc jsme nespali a raději slavili. Stačí se podívat, jak mi plavou oči, ale nelituji, chtěl jsem se Stanley cupem zažít velkou party. Naštěstí páteční dopoledne zvládl Pepa beze mne, takže jsem se doma před cestou do Brodu chvíli natáhnul, a pak byl svěží.

Vašíček: Já šel raději spát asi ve dvě, protože jsem musel už v půl osmé vstávat, ale v pátek jsem to zvládl v jednom tahu až do ranní cesty na Ruzyni, takže oslava nabrala nekonečný ráz.

Neprováděli jste s pohárem nějaké vylomeniny?Kaberle: Ne, i když při noční party v Bezdíkově došlo i na tance s ním. Nikam se ale neházel, dokonce se do něj ani nic nelilo. Už delší čas mám problémy s ramenem, tak jsem ho ani já raději moc nad hlavu nezvedal.

Vašíček: Oslavy byly bouřlivé, ale nepřekročily pravidla. Strážci poháru nás předem upozorňovali, že ho nesmíme poškodit a prohlásili, že kdyby něco hrozilo, tak ho zabalí a odvezou pryč, ale k ničemu takovému nebyl důvod.

Reklama