Hlavní obsah

Česká 68 při premiéře pykala za gólmana. Se svým výkonem spokojená nebyla

Má za sebou tolik očekávaný první start v dresu Calgary. Pro Jaromíra Jágra to byla premiéra vítězná. Flames porazili Los Angeles na jeho ledě 4:3 v prodloužení a česká hokejová legenda mohla být spokojená. I když... nebyla by to česká 68, kdyby svůj výkon nepodrobila kritice.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Útočník Jaromír Jágr přijel po utkání na ledě Los Angeles poděkovat za výkon svému spoluhráči z Calgary Flames - brankáři Smithovi.

Článek
Fotogalerie

„Necítil jsem se moc dobře, ale jsem rád, že jsme vyhráli," pravil Jágr bezprostředně po utkání. „Doufám, že to příště bude lepší."

Český útočník nastoupil ve třetí formaci po boku Krise Versteega a Sama Bennetta. „Oba to jsou skvělí hráči, takže je jen na mně, jak rychle se budu zlepšovat a pomáhat jim," řekl na jejich adresu český veterán, jenž v zápase absolvoval patnáct střídaní a na ledě pobyl přes 13 minut. Prostor dostal i v přesilových hrách, ve kterých hrál téměř dvě a půl minuty (2:23).

„Chtěli jsme, aby Jaromír odehrál něco okolo 10-12 minut, takže hrál o trochu déle. Tím, že neabsolvoval předsezónní kemp, tak nejde, aby hned hrál více. Tímto zápasem jsme se zase posunuli o další krok kupředu," vysvětlil Jágrův icetime trenér Plamenů Glen Gulutzan.

„Víte, má očekávání jsou vysoká. Myslím, že je tady spousta výborných hráčů, takže je jen na nás, jak daleko se dostaneme," konstatoval Jágr směrem k budoucnosti.

I když kladenský rodák nedostal žádný dvouminutový trest, jednou na trestné lavici byl. Pykal totiž za brankáře Smithe. Králové sice přesilovou hru na přelomu druhé a třetí třetiny nevyužili, ale hned sekundu po jejím skončení udeřili, když se prosadil Brown. Ten zaznamenal celkově dvě branky a zařídil obrat ve skóre na 3:2 pro domácí.

Calgary ale také mělo dvougólového střelce. Matthew Tkachuk v polovině závěrečné dvacetiminutovky srovnal. „Po první třetině jsme vedli, ale LA je velmi dobrý tým, který má řadu skvělých hokejistů, proti kterým je opravdu těžké hrát. Zvlášť pak na jejich ledě," konstatoval Jágr. „Velmi důležité pak bylo, že jsme dokázali srovnat," dodal.

Plameny si nakonec ze Staples Center odvezly dva body. Výhru v prodloužení trefil Jágrův spoluhráč Monahan. Flames si tak z kalifornského tripu odvezli plný bodový zisk. V úterý zvítězili v Anaheimu 2:0.

Další utkání hraje Calgary v pátek před vlastními fanoušky proti Ottawě.

Kolik bodů nasbírá v této sezóně Jaromír Jágr?
0-10
3,8 %
11-20
7,9 %
21-30
28,2 %
31-40
34,5 %
41 - 50
14,4 %
51 a více
11,2 %
Celkem hlasovalo 9709 čtenářů.

Reklama

Související témata: