Hlavní obsah

Smutná zpráva z NHL! Kašeho spoluhráč trpí vzácným onemocněním nervové soustavy

Anaheim/Praha

Hokejovému útočníkovi Anaheimu Patricku Eavesovi lékaři diagnostikovali Guillain-Barré syndrom, vzácné zánětlivé onemocnění nervové soustavy. To může být v některých případech až smrtelné, třiatřicetiletý křídelník má ovšem štěstí, že se na jeho chorobu přišlo včas, což je důležitý faktor pro úspěšnou léčbu.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Útočníkovi Anaheimu Patricku Eavesovi lékaři zjistili Guillain-Barré syndrom.

Článek

Eaves musel být v minulých dnech dokonce hospitalizován, v současné době je jeho zdravotní stav stabilizovaný. „Chci poděkovat doktorům, že spolu s lékařským týmem Anaheimu brzy diagnostikovali můj zdravotní stav. Jsem na cestě k uzdravení," uvedl klubový spoluhráč Ondřeje Kašeho v prohlášení zveřejněném na klubovém webu Ducks.

V probíhající sezóně NHL nastoupil Eaves v dresu Kačerů ke dvěma zápasům, v nichž zaznamenal jeden gól. Poslední duel odehrál 13. října. „V minulých dnech jsem obdržel obrovské množství podpory od spousty lidí, hlavně od rodiny, kamarádů a spoluhráčů. Jsem odhodlaný se plně uzdravit a vrátit se na led tak brzy, jak to jen půjde," dodal někdejší juniorský reprezentant Spojených států amerických.

Kdy by se útočník, jenž má v NHL na kontě přes 600 zápasů za Ottawu, Carolinu, Detroit, Nashville, Dallas a Anaheim, mohl znovu vrátit k hokeji, je však nyní nejasné.

Co je Guillain-Barré syndrom:
Zánětlivé onemocnění, které je relativně vzácné. Postihuje nervovou soustavu, konkrétně bývají postiženy nervy vystupující z míchy, tzv. periferní nervy. Toto onemocnění může být až život ohrožující. Guillain-Barré syndrom je řazen mezi polyneuropatie, což jsou onemocnění nervového systému postihující více nervů najednou.
Zdroj: www.priznaky-projevy.cz

Reklama

Související témata: