Hlavní obsah

Ovečkin v Rusku založil fanklub ruského prezidenta

Moskva

Hvězda NHL a kapitán hokejistů Washingtonu Capitals Alexandr Ovečkin založil společenskou organizaci sdružující stoupence ruského prezidenta Vladimira Putina. Oznámil to dnes na sociální síti Instagram. Hnutí zvané Putin Team má podle slavného útočníka světu ukázat "silné a semknuté Rusko".

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexandr Ovečkin v dresu ruské sborné.

Článek

"Nikdy jsem se netajil svým vztahem k našemu prezidentovi a vždy jsem ho otevřeně podporoval," napsal dvaatřicetiletý hokejista. "Jsem přesvědčen, že nás, stoupenců Vladimira Putina, je mnoho. Pojďme se sjednotit a ukázat všem silné a semknuté Rusko," uvedl ruský útočník. Na členství v Putinově týmu je prý hrdý.

 

Личные награды и призы – все это здорово, но в хоккее, как и в любом деле, для победы важнее команда. Только команда способна переломить ход игры, сделать невозможное. В последнее время в западной прессе я встречаю сочетание Putin’s team, то есть команда Путина. И знаете, мне очень понравилось это определение. Лично я готов быть частью такой команды. Я никогда не скрывал своего отношения к нашему Президенту, всегда открыто его поддерживая. Я уверен, что нас, поддерживающих Владимира Путина, много! Так давайте объединимся и покажем всем сильную и сплоченную Россию! Сегодня я хочу объявить о том, что создаю общественное движение под названием Putin Team. Быть частью такой команды – для меня гордость, это похоже на ощущение, когда ты надеваешь майку сборной России, зная, что за тебя болеет вся страна. #putinteam

Příspěvek sdílený Alexander Ovechkin (@aleksandrovechkinofficial),Lis 2, 2017 v 9:07 PDT

Ruský prezident, který podle kremelského mluvčího Dmitrije Peskova o Ovečkinově iniciativě neví, se s hokejistou nejednou osobně setkal. Naposledy v srpnu spolu předávali ceny na turnaji v bojovém sportu sambo v jihoruském Soči.

Letos v červnu Ovečkinovi podle agentury TASS Putin telefonicky gratuloval k sňatku s ruskou modelkou Anastasijou Šubskou.

Reklama