Hlavní obsah

Dvořák zvažuje, zda kývne na nabídku Rangers

Útočník Radek Dvořák by mohl rozšířit početnou kolonii českých hokejistů působících v celku New York Rangers. Podle deníku NY Post shání klub NHL vhodné útočníky pro hru v oslabení a odchovanec českobudějovického hokeje je jednou z hlavních vytypovaných posil.

Foto: www.newyorkrangers.de

Radek Dvořák v dresu týmu NHL New York Rangrs.

Článek

Rangers totiž po sezóně ztratili čtyři z šesti hlavních specialistů na hru v početní nevýhodě a tuto mezeru se intenzivně snaží vyplnit. "Jednáme už tři neděle a do konce tohoto týdne se Radek chce rozhodnout. Momentálně to vidím tak padesát na padesát," řekl ČTK hráčův český zástupce Jaromír Henyš.

V případě, že by trojnásobný mistr světa Dvořák na nabídku Rangers kývl, vrátil by se zpět do klubu, v kterém působil v letech 2000 až 2003. Právě z New Yorku zamířil do Edmontonu, s kterým v uplynulé sezóně postoupil až do finále Stanleyova poháru. Vedle Rangers se o jeho služby ale ucházejí i Detroit a St. Louis.

Minulý ročník NHL však z Dvořákova pohledu nepatřil mezi nejvydařenější. Kvůli řadě zranění odehrál v základní části jen 64 zápasů, v kterých vstřelil osm branek a připsal si 20 asistencí. V play-off poté přidal pouze dvě finální přihrávky. Celkem má devětadvacetiletý útočník v kanadsko-americké soutěži na kontě 785 zápasů, v kterých nasbíral 419 bodů.

Pokud se Dvořák opravdu do Rangers vrátí, stane se již osmým českým hráčem v klubu. Momentálně mají smlouvy útočníci Jaromír Jágr, Petr Průcha, Martin Straka a obránci Marek Malík, Michal Rozsíval, Karel Rachůnek a Martin Richter.

Reklama